Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, με τις αιματηρές συγκρούσεις να μαίνονται στη Λωρίδα της Γάζας, έχουν κάνει την ελληνική κυβέρνηση να τέθει σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση όποιων συνεπειών προκύψουν από μία ευρεία σύγκρουση στην περιοχή.

Σήμερα, Πέμπτη, θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 12:00 το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να τεθούν όλες οι πληροφορίες και εκτιμήσεις επί τάπητος προκειμένου να γίνει μία συνολική αξιολόγηση της κατάστασης στο Ισραήλ και τη Γάζα, όπως μεταδίδουν κυβερνητικές πηγές.

Έτσι λοιπόν, στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αναμένεται να γίνει αναλυτική συζήτηση για τις πληροφορίες που υπάρχουν σε διπλωματικό επίπεδο και την διαχείριση της κατάστασης από την πλευρά του ΝΑΤΟ, ώστε να υπάρξει μία ολοκληρωμένη εκτίμηση της κατάστασης και να εξεταστούν τα σενάρια που υπάρχουν για την έκβαση της σύγκρουσης Ισραήλ–Χαμάς.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε επαφές με τους ομολόγους του από τις αραβικές χώρες, ενώ ο Νίκος Δένδιας συμμετείχε στην διυπουργική διάσκεψη του ΝΑΤΟ, στους κόλπους του οποίου η Τουρκία έχει διαχωρίσει ξανά τη στάση της απέναντι στα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ και ξανάνοιξε μέτωπο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παράλληλα, σε αυξημένη επιφυλακή είναι και τα σύνορα για ενδεχόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Λωρίδα της Γάζας και την ευρύτερη περιοχή. Όμως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση. Σε κάθε περίπτωση αυτή δεν πρόκειται να προέλθει στα σύνορα με την Τουρκία, αλλά, την Αίγυπτο καθώς εκεί οδηγεί ο μεταναστευτικός διάδρομος από τα παλαιστινιακά εδάφη.

Διαβάστε ακόμη: