Το βρετανικό παράρτημα της Silicon Valley Bank φέρεται να μοίρασε πάνω από 15 εκατομμύρια λίρες (18 εκατομμύρια δολάρια) σε μπόνους λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία διάσωσής της αυτή την εβδομάδα από την HSBC.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Sky News οι πληρωμές στο προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων στελεχών, υπογράφηκαν από την HSBC νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχώρησε στην προστασία των καταθετών της υπό κατάρρευση Silicon Valley Bank και η HSBC αγόρασε τον βρετανικό βραχίονα της τράπεζας.

Το δημοσίευμα ανέφερε ακόμη ότι τα μπόνους δεν θα είχαν καταβληθεί αυτή την εβδομάδα εάν η SVB UK δεν είχε εξαγοραστεί. Το Sky News επικαλείται πηγές που γνωρίζουν το θέμα, οι οποίες ανέφεραν ότι το ποσό των μπόνους ήταν «μέτριο» και ανερχόταν σε 15 έως 20 εκατομμύρια λίρες. Η SVB UK και η HSBC δεν απάντησαν όταν το Reuters ζήτησε να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Στις ΗΠΑ, η μητρική εταιρεία SVB Financial Group δήλωσε ότι υπέβαλε αίτηση για αναδιοργάνωση υπό δικαστική εποπτεία στο πλαίσιο της διαδικασίας πτώχευσης του κεφαλαίου 11 για να αναζητήσει αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία.

Το ερώτημα, που παραμένει αναπάντητο παρά την προσπάθεια καθησυχασμού, είναι εάν και κατά πόσον η οικονομική κρίση από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, δύναται να επιφέρει «ντόμινο» συνεπειών και να συγκριθεί με την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.

Διαβάστε περισσότερα