Οι μετοχές παρέμειναν σταθερές την Τετάρτη, καθώς η Wall Street προετοιμάζεται για την πρώτη πιθανή αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve μετά την πρόσφατη πτώση στον τραπεζικό τομέα.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε 56 μονάδες, ή 0,1%. Ο S&P 500 έχασε 0,1%, ενώ ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 0,04%.

Η Fed πρόκειται να ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της σήμερα Τετάρτη, με μια ανακοίνωση να αναμένεται στις 2 μ.μ. ET.

Οι περισσότεροι επενδυτές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα παραμείνει προσηλωμένη στη σύσφιξη και θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.

Από το πρωί της Τετάρτης, υπάρχει περίπου 90% πιθανότητα αύξησης κατά τέταρτο της μονάδας από τη Fed, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME. Εν τω μεταξύ, υπάρχει περίπου 10% πιθανότητα να μην υπάρξει αύξηση.

«Σχεδόν κάθε μεγάλη και μικρή περιφερειακή τράπεζα, σε κάθε περιοχή της χώρας, έχει πέσει δραματικά την τελευταία εβδομάδα περίπου. Πιστεύω ότι έρχονται πολλά συσταλτικά πράγματα», δήλωσε ο Rhys Williams, επικεφαλής στρατηγικής στο Spouting Rock Management.

«Ως εκ τούτου, νομίζω ότι η Fed πρέπει να έχει υπόψη της αυτόν τον κίνδυνο και να αναζητήσει συνεχείς τρόπους για να βοηθήσει πιθανώς την οικονομία σε αντίθεση με το να τη βλάψει, το επόμενο ή δύο τρίμηνα», συνέχισε η Williams.

Σημαντικά υψηλά το χθεσινό κλείσιμο

Οι κύριοι μέσοι όροι σημείωσαν ισχυρά κέρδη στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ο Dow πρόσθεσε 316 μονάδες ή σχεδόν 1%. Ο S&P 500 σημείωσε άλμα 1,3%, και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,58%.

Το S&P Regional Banking ETF (KRE) επίσης κέρδισε σχεδόν 6% την Τρίτη.

Το ETF έχει υποχωρήσει 24,7% από τις αρχές Μαρτίου, καθώς η αποτυχία της Silicon Valley Bank απελευθέρωσε φόβους μετάδοσης στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ιδιαίτερα στις περιφερειακές τράπεζες. Το περιφερειακό τραπεζικό ταμείο υποχώρησε ξανά κατά 0,2% το πρωί της Τετάρτης.

Διαβάστε περισσότερα