Οι αμερικανικές αγορές πρόκειται να καταγράψουν άνοδο στο άνοιγμα της Τρίτης, καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 κινούνται ανοδικά πριν από το άνοιγμα της αγοράς.

Ο δείκτης Morningstar US Market Index σημείωσε άνοδο 0,9% και έκλεισε στις 9.674,58 μονάδες τη Δευτέρα. Οδηγήθηκε υψηλότερα από την ενέργεια, η οποία αυξήθηκε κατά 2,1%, τα βασικά υλικά που σημείωσαν αύξηση 1,9% και τις βιομηχανικές μετοχές που σημείωσαν άνοδο 1,4%. Σημειώνεται ότι ανοδικά έκλεισαν και οι 11 τομείς της αγοράς.

Αντιστοίχως ο δείκτης Morningstar UK σημειώνει άνοδο 1,5% για την ημέρα, και στη Γερμανία ο δείκτης Morningstar έχει αυξηθεί κατά 2,1%. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο δείκτης Morningstar Japan έκλεισε με πτώση 0,5% και ο δείκτης Morningstar Hong Kong κέρδισε 1,2%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών κινούνται ανοδικά με τους επενδυτές να προσπαθούν να προσθέσουν στο ράλι της χθεσινής συνεδρίασης που πυροδοτήθηκε από την ελπίδα ότι η τραπεζική αναταραχή θα περιοριστεί. Τα ΣΜΕ για τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones ήταν αυξημένα κατά 382 μονάδες ή 1,2%, του S&P 500 επίσης ανέβηκε 0,9%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq-100 αυξήθηκαν κατά 0,3%.

Η First Republic μειώνει δραστικά τις απώλειες μετά τις δηλώσεις

Οι περιφερειακές τράπεζες σημείωσαν άνοδο στις πρώτες συναλλαγές, με πρώτη την First Republic. Η χρεοκοπημένη τράπεζα εκτινάχθηκε 21,9%, μια μέρα μετά την απώλεια του 47% της αξίας της.

Το SPDR Regional Banking ETF (KRE) κέρδισε 3%.

Οι περιφερειακές τραπεζικές μετοχές έλαβαν ώθηση αφού η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen δήλωσε την Τρίτη το πρωί ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω εγγυήσεις καταθέσεων εάν επιδεινωθεί η τραπεζική κρίση.

Η Wall Street απολαμβάνει της εμπιστοσύνης που εμπνέουν οι διαβεβαιώσεις κυβερνητικών και θεσμικών αξιωματούχων με τον Dow να καταγράφει άνοδο πάνω από 380 μονάδες τη Δευτέρα, ενώ ο S&P 500 κέρδισε 0,9%.

Η κίνηση ήρθε μια ημέρα μετά την αναγκαστική εξαγορά της Credit Suisse από την UBS, η οποία σχεδιάστηκε από την ελβετική κυβέρνηση.

Οι επενδυτές χαιρέτησαν επίσης τα νέα ότι η JPMorgan Chase θα μπορούσε να συμβουλεύει την First Republic Bank για στρατηγικές εναλλακτικές.

Διαβάστε περισσότερα