Τέσσερα άτομα, που εργάζονται σε Κέντρο Ειδικής Αγωγής στην Καλλιθέα, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο ζωής από κοινού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έπειτα από καταγγελία στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για ένα παιδί που διέτρεχε κίνδυνο, γιατί βρισκόταν έξω από παράθυρο σε Κέντρο Ειδικής Αγωγής, οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι πράγματι συνέβη το γεγονός με έναν 11χρονο.

Στη συνέχεια, συνελήφθησαν τρεις γυναίκες, 24 ετών η μια και 30 οι άλλες δύο, καθώς και ένας 35χρονος, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Καλλιθέα: To χρονικό

Σοκ αλλά και πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει το γεγονός πως ένα 11χρονο αγοράκι ακροβατεί στο περβάζι παραθύρου στο τρίτο όροφο του Κέντρου «Ειδικών Θεραπειών» για παιδάκια ΑμεΑ στην Καλλιθέα.

Το 11χρονο αγοράκι ακροβατούσε, άγνωστο για πόση ώρα, από την μια πλευρά του παραθύρου στην άλλη, ενώ το πλησίασε ακόμα ένα παιδάκι από το εσωτερικό τραβώντας την κουρτίνα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kallitheaonline.gr.

Κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε τις Αρχές, έχοντας φωτογραφίσει και το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας έσπευσαν στο σημείο και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε βάρος των υπευθύνων του συγκεκριμένου κέντρου έχουν σχηματισθεί κατά το πολύ πρόσφατο παρελθόν ακόμα τέσσερις δικογραφίες για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Η μια υπόθεση αφορά ένα παιδάκι ΑμεΑ το οποίο βρέθηκε ευτυχώς πολύ γρήγορα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας… στο διάζωμα επί της λεωφόρου Θησέως.

Άλλη υπόθεση αφορά πάλι παιδί ΑμεΑ του συγκεκριμένου κέντρου το οποίο έφυγε από το κέντρο και βρέθηκε από αστυνομικούς… στην πλατεία Αττικής.

Σε άλλη υπόθεση, παιδάκι ΑμεΑ το είχαν ξεχάσει έξω από το κέντρο.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο κέντρο έχει απασχολήσει και την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων πριν από μερικούς μήνες έπειτα από καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα