Έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας και τραγουδιστής, Sheldon Reynolds, στα 63 του, ενώ ήταν μέλος των Earth, Wind & Fire και των Commodores.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή το επίσης μέλος των Earth, Wind & Fire, Philip Bailey.

“Αυτή η είδηση για τον Sheldon Reynolds είναι πολύ λυπηρή για όλους εμάς που γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του”, έγραψε μεταξύ άλλων ο Bailey στο Facebook, ενώ στη συνέχεια, εξήρε τις εντυπωσιακές μουσικές ικανότητες του Reynolds. Στην ανάρτησή του ανέβασε επίσης μια φωτογραφία από το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος.

“Ο Sheldon φωνητικά είχε κατατροπώσει τον Reese. Αυτό είπε ο Maurice όταν προσέλαβε τον Sheldon για να μοιράζεται τα φωνητικά και να παίζει κιθάρα”, έγραψε ο Bailey για τον Maurice White, τον ιδρυτή και frontman των Earth, Wine & Fire.

“Ο Sheldon ήταν μια εξαιρετική προσθήκη στο συγκρότημα, ένας σπουδαίος συνθέτης και παραγωγός και ένας πραγματικά ευγενικός και αγαπητός άνθρωπος”, συνέχισε ο Bailey. “Θα μας λείψει. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Αναπαύσου εν ειρήνη”.

Πρόσθεσε ότι “άκουγε το Sunday Morning”, αναφερόμενος στην υποψήφια για Grammy επιτυχία του συγκροτήματος το 1993, καθώς αποχαιρετούσε τον φίλο του.

Η μουσική καριέρα του Reynolds ξεκίνησε με μια θέση στην περιοδεία της καλλιτέχνιδας της R&B Millie Jackson τη δεκαετία του 1970, για την οποία άνοιγε τις εμφανίσεις. Στη συνέχεια εντάχθηκε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στο συγκρότημα disco και funk Sun, πριν γίνει μέλος των Commodores το 1983. Οι επιτυχίες τους “Easy” και “Brickhouse” του 1977 είχαν εκτοξεύσει το συγκρότημα σε εθνικό φαινόμενο.

Ο Reynolds παρέμεινε στο funk και soul συγκρότημα – στο οποίο ο Lionel Richie ήταν frontman και ιδρυτικό μέλος πριν από την αποχώρησή του το 1982 – για τέσσερα χρόνια, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο Grammy της ιστορίας του για το “Nightshift” του συγκροτήματος, το 1985.

Δύο χρόνια αργότερα, εντάχθηκε στους Earth, Wind & Fire. Όπως σημείωσε ο Bailey στο αφιέρωμά του στον Reynolds, ο ιδρυτής και τραγουδιστής του συγκροτήματος, Maurice White – ο οποίος πέθανε το 2016 από τη νόσο του Πάρκινσον – ήταν αυτός που είχε προσλάβει τον Reynolds.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο συγκρότημα, ήταν υποψήφιος για το δεύτερο Grammy του για το “Sunday Morning”, και έπαιξε σε πολλά άλμπουμ του συγκροτήματος, όπως το “Touch the World” του 1987, το δεύτερο άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος, το “The Best of Earth, Wind & Fire, Vol. 2” (1988) και το “Millenium” (1993).

Το 1994, εισήχθη στο NAACP Image Award Hall of Fame μαζί με το υπόλοιπο συγκρότημα, το οποίο κέρδισε επίσης ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame την ίδια χρονιά.

Ο θάνατος του Reynolds έρχεται μόλις τρεις μήνες πριν το συγκρότημα ανέβει ξανά στη σκηνή, αυτή τη φορά με τον θρύλο της R&B Richie, 73 ετών.

Διαβάστε περισσότερα