Η Shein υπέβαλε εμπιστευτικά έγγραφα στη ρυθμιστική αρχή αγορών της Βρετανίας στις αρχές Ιουνίου, ανέφεραν δύο πηγές στο Reuters, ξεκινώντας έτσι τη διαδικασία για μια πιθανή εισαγωγή στο Λονδίνο από τον διαδικτυακό λιανοπωλητή fast-fashion αργότερα μέσα στο έτος.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε στην Κίνα, η αξία της οποίας εκτιμάται σε 66 δισεκατομμύρια δολάρια, άρχισε να διερευνά μια εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου στις αρχές του τρέχοντος έτους, ανέφερε το Reuters τον Μάιο. Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό σχέδιο της Shein να εισαχθεί στη Νέα Υόρκη αποκλείστηκε μετά τις αντιθέσεις που εκφράστηκαν από αμερικανούς νομοθέτες.

Ένας εκπρόσωπος της Shein και ένας εκπρόσωπος της βρετανικής υπηρεσίας επιτήρησης αγορών, της Αρχής Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA), αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Και οι δύο πηγές, που έχουν γνώση της συμφωνίας, αρνήθηκαν να κατονομαστούν καθώς δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης.

Δεν είναι σαφές πότε η Shein σχεδιάζει να ξεκινήσει την αρχική δημόσια προσφορά (IPO).

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία γρήγορης μόδας ότι η Shein ενημέρωσε επίσημα τη ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών της Κίνας σχετικά με την αλλαγή του τόπου εισαγωγής της. Η εταιρεία, ωστόσο, δεν έχει λάβει ακόμη την έγκριση από τη Ρυθμιστική Επιτροπή Κινητών Αξιών (CSRC), διευκρίνισαν.

Η CSRC δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Το χρονοδιάγραμμα

Συνήθως η FCA χρειάζεται μερικούς μήνες για να ελέγξει και να αποφασίσει σχετικά με μία ΙΡΟ. Με το πράσινο φως τόσο από την FCA όσο και από την CSRC, η Shein θα καταφέρει καταθέσει δημόσια την πρόθεσή της να εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Εάν ο Shein αποφασίσει τελικά να μπει στο Ηνωμένο Βασίλειο, πιθανότατα θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια νέα κυβέρνηση.

Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι το Εργατικό Κόμμα του Keir Starmer είναι σε πορεία να κερδίσει εύκολα τις εκλογές της 4ης Ιουλίου στη Βρετανία και να τερματίσει τη 14χρονη διακυβέρνηση των Συντηρητικών.

Οι Εργατικοί συναντήθηκαν με τη Shein και δήλωσαν την υποστήριξή τους για την πιθανή εισαγωγή της στο Λονδίνο, η οποία θα ήταν μια ώθηση για μια αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου που έχει δει πολλές εταιρείες υψηλού προφίλ να επιλέγουν άλλους χώρους.

Ωστόσο, ορισμένοι ανώτεροι νομοθέτες αμφισβήτησαν την καταλληλότητα της Shein και ζήτησαν μεγαλύτερο έλεγχο των εργασιακών πρακτικών, της αλυσίδας εφοδιασμού και της χρήσης απαλλαγής από τον φόρο εισαγωγών .

Η Shein είπε ότι επενδύει στην ενίσχυση της διακυβέρνησης και της συμμόρφωσης σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού της και ότι η αφορολόγητη μεταχείριση δεμάτων χαμηλής αξίας δεν είναι κρίσιμη για την επιτυχία της.

Η κατάθεση της Shein στο Λονδίνο σηματοδοτεί μια μετατόπιση από το μακροχρόνιο σχέδιο IPO στις ΗΠΑ, το οποίο έχει συναντήσει εμπόδια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ανέφερε το Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα, η ιταλική κατασκευάστρια αθλητικών παπουτσιών πολυτελείας Golden Goose ανέβαλε την IPO της στο χρηματιστήριο του Μιλάνου λόγω της αστάθειας της αγοράς που προέκυψε από την πολιτική αβεβαιότητα, δείχνοντας το απαιτητικό περιβάλλον για νέες εισαγωγές στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη