Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η θέση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. θεωρείται – και είναι- θέση κλειδί στον δημόσιο τομέα και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς!

Και ως εκ τούτου οι μνηστήρες είναι πολλοί, περισσότεροι ακόμη και από εκείνους της Πηνελόπης στην Οδύσσεια!

Πρόκειται για θέση κύρους, με επιρροή, παρέμβαση, εξουσία και πληροφόρηση σε βάθος, όσον αφορά επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα!

Επί του προκειμένου λοιπόν: Έληξε την Δευτέρα 11 Μαρτίου του 2024 η Προκήρυξη του Σ.Δ.Ο.Ε. για την θέση του Προϊσταμένου, με τα υποβληθέντα βιογραφικά να ξεπερνούν τα 40.

Ένα νούμερο ρεκόρ εξειδικευμένων στελεχών που αντικατοπτρίζει και το ενδιαφέρον για μια θέση ειδικού βάρους και ευθύνης στους ελεγκτικούς μηχανισμούς!

Σύμφωνα με πληροφορίες του radar για την εν λόγω θέση έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τόσο υψηλόβαθμοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Σ.Δ.Ο.Ε. όσο και στελέχη άλλων Ανεξάρτητων Αρχών αλλά και στελέχη του ίδιου του Υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για μία απά τις πιο νευραλγικές θέσεις του Υπουργείου Οικονομικών αφού το άτομο που θα επιλεγεί θα έχει τις κάτωθι αρμοδιότητες:

  • Θα παρέχει εμπεριστατωμένες εισηγήσεις στην πολιτική ηγεσία, μετά από ανάλυση δεδομένων και αξιολόγηση κινδύνων και διαμορφώνει εναλλακτικές επιλογές βάσει της ανάλυσης του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος λειτουργίας του φορέα.
  • Θα εισηγείται την ετήσια στοχοθεσία και παρακολουθεί την επίτευξή της βάσει των θεσπισμένων δεικτών απόδοσης.
  • Θα εισηγείται για τη συνεχή βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των οργανικών μονάδων αρμοδιότητάς του με την υποβολή προτάσεων οργανωτικού και επιχειρησιακού ανασχεδιασμού.
  • Θα εκπροσωπεί την Γενική Διεύθυνση, καθώς και τη χώρα στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών φορέων σε θέματα αρμοδιότητάς της.
  • Θα εγκρίνει τα περιγράμματα θέσεων εργασίας των υποκείμενων οργανικών μονάδων.
  • Θα αξιολογεί το προσωπικό σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
  • Θα παρέχει οδηγίες και κατευθύνσεις για την επίτευξη των στόχων αυτών.
  • Θα Διαχειρίζεται και αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να επιτυγχάνονται οι θεσπισμένοι στόχοι και να διασφαλίζεται η εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία της Γενικής Διεύθυνσης.
  • Θα Εξασφαλίζει την συνεργασία των υπηρεσιών αρμοδιότητάς του ως προς τη διαχείριση καταστάσεων κρίσεων.

Την διαδικασία θα τρέξει το ΑΣΕΠ ενώ τον τελευταίο λόγο θα έχει η πολιτική ηγεσία, η οποία προσανατολίζεται στο να τοποθετήσει προϊστάμενο εκτός των στελεχών που ήδη υπηρετούν στο Σ.Δ.Ο.Ε., ο οποίος θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά του τεχνοκράτη με πλούσια παράλληλα επιτελική και διοικητική εμπειρία.

Διαβάστε ακόμη: