Η διπλή υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΕΒ δεν είναι η μοναδική καινοτομία των φετινών εκλογών του Συνδέσμου που διεξάγονται σήμερα, στο πλαίσιο της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Πέραν της μάχης για την προεδρία που θα δώσουν η κ. Ιουλία Τσέτη και ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μάχη για μια θέση στο ∆.Σ. του ιστορικού εργοδοτικού συνδέσμου θα δώσουν συνολικά 24 υποψήφιοι.

Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της Καθημερινής, τα περίπου 850 άμεσα μέλη του Συνδέσμου θα επιλέξουν σήμερα μεταξύ 24 υποψηφιοτήτων για τις 14 θέσεις μελών στο ∆.Σ., κάτι που επίσης συμβαίνει για πρώτη φορά στη μακρά ιστορία του ΣΕΒ. Οπως και στην περίπτωση του προέδρου που έφθανε προς επικύρωση στις εκλογές ένα πρόσωπο που είχε προαποφασιστεί, έτσι και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ήταν ισάριθμα των προβλεπόμενων από το καταστατικό θέσεων και απλώς επικυρώνονταν από τη Γ.Σ.

Για πρώτη φορά επίσης φέτος υποψήφια για μία από τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων του Συνδέσμου είναι γυναίκα και συγκεκριμένα η Ράνια Αικατερινάρη, μέλος του ∆.Σ. της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, υποψηφιότητα που προτάθηκε από τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, με μακρά θητεία αντιπροέδρου στον Σύνδεσμο και νυν υποψήφιο για την προεδρία.

Για τις άλλες δύο θέσεις αντιπροέδρων προτείνονται ο νυν αντιπρόεδρος Ευτύχιος Βασιλάκης (Aεροπορία Αιγαίου) και ο Ανδρέας Σιάμισιης (HELLENIQ ENERGY) στη θέση του Ευάγγελου Μυτιληναίου που αποχωρεί οικειοθελώς λόγω απαιτητικής ενασχόλησης με τις εταιρικές του δραστηριότητες ενόψει και της εισόδου της Metlen στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Στο ∆.Σ. στη θέση του κ. Μυτιληναίου κατεβαίνει υποψήφιος ο Eυάγγελος Χρυσάφης, αντιπρόεδρος της Μetlen.

Στις υποψηφιότητες για το νέο ∆.Σ., με εξαίρεση αυτές του Ευάγγελου Μυτιληναίου και του Ιωάννη Γιώτη, συμμετέχουν όλα τα νυν μέλη (Πέγκυ Αντωνάκου, Καλλίνικος Καλλίνικος, Νάγια Καλογεράκη, Πάνος Κυριακόπουλος, Αριστοτέλης Παντελιάδης, Γιώργος Περιστέρης, Θεόδωρος Τρύφων, Βασίλειος Ψάλτης).

Ο κατάλογος των νέων υποψηφιοτήτων περιλαμβάνει τους Κώστα Βαμβακά (VK PREMIUM), ∆ημήτρη Γιαννακόπουλο (ΒΙΑΝΕΞ), Ιωάννη Καραγιάννη (Olympia Group), Νικόλαο Καυκά (Β. Καυκάς), Ματίνα Κοίλιαρη (SABO), Eφη Κουτσουρέλη (Quest Συμμετοχών), Πέτρο Μαντά (ΠΑΣΙΒΕΠΕ), Φιλίππα Μιχάλη (ΝΝ Ασφαλιστική Εταιρεία Ζωής), Κωνσταντίνο Νεμπή (Oteacademy / ΟΤΕ), Λάμπρο Παπακωνσταντίνου (IDEAL Holdings), Μαρία Πασχαλίδου (Grantex), ∆ημήτρη Σαμαρά (Σαμαράς & Συνεργάτες – Σύμβουλοι Μηχανικοί), Κυριάκο Σαμπατακάκη (Accenture) και Μενέλαο Τασόπουλο (Παπουτσάνης).

Για τη θέση της γενικής γραμματέως, που κατείχε η νυν υποψήφια για τη θέση της προεδρίας Ιουλία Τσέτη, προτείνεται η Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου της τσιμεντοβιομηχανίας Titan, αδελφή του νυν προέδρου ∆ημήτρη Παπαλεξόπουλου.

Διαβάστε ακόμη