Για να ξέρετε …1)

Πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι η ΕΥΠ θα εξακολουθήσει να υπάγεται και να αναφέρεται στο γραφείο του πρωθυπουργού, βάσει του αρχικού σχεδιασμού από την εποχή του Γρηγόρη Δημητριάδη που κατά τις πληροφορίες θα διατηρηθεί και θα ισχύει στις μέρες μας!

Υπό το πρίσμα αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να καταλήξει πρώτον στο πρόσωπο του νέου διοικητή της ΕΥΠ, αν τυχόν υπάρξει (οι ενδιαφερόμενοι…γνωστοί, που παρεμπιπτόντως πιέζουν για αλλαγή του νόμου βάσει του οποίου διοικητές τοποθετούνται διπλωμάτες και απόστρατοι) και δεύτερον σε ποιον μέσα στο Μαξίμου και της άμεσης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού θα αναφέρεται!

Υπενθυμίζω ότι όπως το Radar είχε αποκαλύψει προ ημερών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά φέρεται να είχε συζητήσει το θέμα της ΕΥΠ με τον Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος ανέλαβε Υπ. Επικράτειας στη θέση του Γεραπετρίτη, με αυξημένο ρόλο και αρμοδιότητες!

Όμως ο έμπειρος και ικανότατος νομικός απέφυγε να δεσμευτεί και σε κάθε περίπτωση δεν είναι διατεθημένος να εμπλακεί με την ΕΥΠ, αν δεν είναι σε πλήρη γνώση του οι ενέργειες της. Όχι δηλαδή να ενημερώνεται τυπικά και εκ των υστέρων, αλλά ουσιαστικά σε εβδομαδιαία βάση επί της ουσίας!

Με δεδομένο πάντως πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολύ δύσκολα θα αναθέσει την ΕΥΠ σε κάποιον άλλο πολιτικό παράγοντα του Μαξίμου, όπως τον Ακη Σκέρτσο ή τον Γιάννη Μπρατάκο, πιθανολογείται ότι η δομή και οι διαδικασίες της ΕΥΠ θα προσαρμοστούν στις προϋποθέσεις που θέτει ο Στ. Παπασταύρου!

Για να ξέρετε …2)

Είναι κοινό μυστικό πως το Υπ. Προστασίας του Πολίτη για την Διαπλοκή και τα ισχυρά συμφέροντα είναι από τα πιο κομβικά και ουσιαστικά χαρτοφυλάκια, τα οποία ολιγάρχες και πάσης φύσης νταραβεριτζήδες θέλουν να ελέγχουν ή έστω να έχουν ουσιαστική πρόσβαση, για πολλούς και διάφορους λόγους!

Σε αυτό το κλίμα εντάσσεται η υπόγεια προσπάθεια που έγινε το βράδυ της Κυριακής των εκλογών προκειμένου ο πρωθυπουργός να αλλάξει την ειλημμένη απόφαση του και να μην τοποθετήσει τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη Δημόσια Τάξη, όπερ και εγένετο καθώς ο Μιλτιάδης μετακινήθηκε στο Υπ. Ναυτιλίας και ο Νότης (Μηταράκης) ανέλαβε το Υπ. Προστασίας του Πολίτη!

Έγινε τράμπα δηλαδή!

Σε αυτή την απόφαση του λέγεται ότι επηρέασαν τον πρωθυπουργό δυο άτομα: ένας πολιτικός παράγων – εξωκοινοβουλευτικός και ένας εξωθεσμικός με παραδοσιακές σχέσεις με την οικογένεια!

Το «θάψιμο» στον Μιλτιάδη αφορούσε δήθεν σχέσεις με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, κάτι βεβαίως που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα!

Και μπορεί το ψέμα να έχει κοντά ποδάρια, όπως λέει η λαϊκή ρήση, ωστόσο «η δουλειά» έγινε και αυτό δεν αλλάζει…

Διαβάστε περισσότερα