Για το α’ εξάμηνο του 2021 μετατίθεται η ολοκλήρωση της α’ φάσης του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Μετώπου εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.
Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ. Β. Σπανάκη.
Οπως λέει η ανακοίνωση το έργο της Ανάπλασης του Φαληρικού Μετώπου αποτελεί έργο προτεραιότητας για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.
“Είναι μια παρέμβαση που δεν αφορά μόνον τους Δήμους της περιοχής, αλλά τους πολίτες όλου του Λεκανοπεδίου. Γι αυτό όλες μας οι ενέργειες υπηρετούν έναν και μόνο στόχο:  Την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων για την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση του συνόλου της παρέμβασης, με την ταυτόχρονη διασφάλιση της ανεμπόδιστης πρόσβασης όλων των πολιτών σε όλους τους χώρους του παραλιακού μετώπου” επισημαίνει και τονίζει ότι “η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας ποτέ δεν έθεσε ζήτημα αλλαγής των χρήσεων γης και των όρων δόμησης που προβλέπονται στο Π.Δ. 443/6-12-2013”.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι “ποτέ δεν είχαν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι για την εκτέλεση του έργου, από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, όπως ανακριβώς ισχυρίζεται η προηγούμενη Διοίκηση της.
Την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 βρήκαμε στα ταμεία μας λίγο περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ και υποχρεώσεις μόνον για υλοποίηση τεχνικών έργων άνω του 1,7 δις ευρώ ( αφορούν την αποπληρωμή έργων που ήταν σε εξέλιξη, έργων που είχαν υπογραφεί προγραμματικές συμβάσεις με Δήμους ή είχαν ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας με ενδεικτικά ποσά)”.
Και συμπληρώνει με νόημα ότι αν διατεθούν τα χρήματα που υπάρχουν μόνο για το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να ακυρωθούν έργα που έχουν ήδη προγραμματιστεί για τους υπόλοιπους Δήμους της Αττικής καθώς επίσης να μην σχεδιαστεί κανένα νέο project για τα επόμενα χρόνια.
Ετσι, λοιπόν, αναζητούνται κονδύλια από διάφορες πηγές όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, ή η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.