Οι ευρωπαϊκές μετοχές διαπραγματεύτηκαν ελαφρώς χαμηλότερα την Πέμπτη, αφού τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Ιούλιο έδειξαν ότι οι περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων δεν τέθηκαν ως ενδεχόμενο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 μειώθηκε κατά 0,3% μέχρι τα μέσα το απόγευμα, έχοντας περιορίσει τις προηγούμενες απώλειες περίπου 0,6%. Οι βιομηχανίες υποχώρησαν 1,7% ενώ οι μετοχές εξόρυξης σημείωσαν αύξηση 1,2%. Τα εταιρικά οικονομικά αποτελέσματα συνέχισαν να οδηγούν κατά κύριο λόγο την κατεύθυνση των τιμών μετοχών.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7330.97 μονάδες αρνητικός κατά 0,35%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά κατά 0,17% στις 15761.94 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε αρνητικό έδαφος κατά 0,23% στις 7243.59 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 28053.35 μονάδες μειωμένος κατά 0,41%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9331.7 μονάδες αρνητικός κατά 0,20%.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης blue chip έκλεισε τη συνεδρίαση της Τετάρτης με πτώση 0,1%, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα στοιχεία του βρετανικού πληθωρισμού μαζί με τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του δεύτερου τριμήνου της ευρωζώνης.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας σε ένα εύρος από 5,25% έως 5,5% μετά από αυτή τη συνεδρίαση, το υψηλότερο επίπεδό της τα τελευταία 22 χρόνια. Οι αγορές γενικά αναμένουν ότι αυτή θα είναι η τελική αύξηση αυτού του κύκλου νομισματικής σύσφιξης, αλλά τα πρακτικά της Τετάρτης έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την καταγραφή του χρόνου.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού επέκτεινε τις απώλειές τους την Πέμπτη μετά τα πρακτικά και η Ιαπωνία σημείωσε την πρώτη μηνιαία πτώση των εξαγωγών της σε περισσότερα από δύο χρόνια εν μέσω επιβράδυνσης της ζήτησης από την Κίνα και άλλους ασιάτες εταίρους.

Διαβάστε ακόμη: