Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall Street κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στα μακροοικονομικά στοιχεία και συγκεκριμένα στον πληθωρισμό και στις αποφάσεις της FED.

Ο S&P 500 κερδίζει αυτή την ώρα περίπου 0,59% στις 4.299, ενώ ο Dow Jones Industrial Average κινείται υψηλότερα κατά 0,35% στις 33.666 μονάδες και τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,83% στις 13.201 μονάδες.

Στο επίκεντρο είναι σταθερά τα στοιχεία του δείκτη Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών (PCE), έναν από τους δείκτες πληθωρισμού που παρακολουθεί με ενδιαφέρον Fed ο οποίος έδειξε αύξηση 0,1% τον Αύγουστο. Η απόδοση του 10ετου αμερικανικού ομολόγου, χάρη στα αισιόδοξα στοιχεία για τον πληθωρισμό, υπαναχωρεί από τα πρόσφατα υψηλά και αναδιπλώνεται στο 4,52%.

Στο ταμπλό μεμονωμένες μετοχές, όπως της Nike καταγράφουν κέρδη άνω του 6% αφού ο λιανοπωλητής ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς και τόνισε την εμπιστοσύνη του στην κινεζική ζήτηση. H Tesla καταγράφει άνοδο 1% αφού οι αναλυτές της Street προειδοποίησαν ότι μπορεί να μην “πιάσει” τις εκτιμήσεις για τις παραδόσεις γ’ τριμήνου παρά τα ρεκόρ παραγωγής του νέου της εργοστασίου.

Διαβάστε ακόμη: