Στην πώληση του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος που ανεγείρει σε κοινοπραξία με την London Regional Properties σε έκταση 100 στρεμμάτων δυτικά από την παραλία Καλό Λιβάδι, προχώρησε η Intradevelopment!

Πρόκειται για τουριστική επένδυση 100 εκατ. ευρώ που αναπτύσσει η Intradevelopment στο Καλό Λιβάδι, την οποία κατασκευάζει η Ιντρακάτ και αφορά πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα που θα λειτουργήσει στις αρχές του 2022 και περιλαμβάνει 72 σουίτες και 12 βίλες που θα διατίθενται προς ενοικίαση ή πώληση και οι οποίες έχουν πρόσβαση σε ιδιωτική παραλία!

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η Intradevelopment, συμφερόντων της επιχειρηματικής οικογένειας Σ. Κόκκαλη, πούλησε την ξενοδοχειακή επένδυση σε μεγάλο ρωσικό επιχειρηματικό όμιλο, (πίσω από τον οποίο φέρεται να εμπλέκεται και ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρομάν Αμπράμοβιτς) με καθαρό κέρδος περίπου 25 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα στα ταμεία της Intracom holdings θα εισρεύσουν περίπου 33 εκατ. ευρώ σε μετρητά!

Έγκυροι κύκλοι αναφέρουν ότι στην εξαγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, πέραν του ρωσικού ομίλου εμπλέκεται και ο γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας Πέτρος Στάθης, γνωστός παλαιότερα και από την συμμετοχή του στην ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος δραστηριοποιείται σε μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων σε Μαυροβούνιο, Σερβία και εσχάτως στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου σχετικά πρόσφατα ανέπτυξε το Nammos Dubai μαζί με τον Ζαννή Φρατζέσκο και τον Αιγύπτιο συνέταιρο του Σάμι!

Κατά τις ίδιες πηγές, το σύνολο της ξενοδοχειακής επένδυσης στο Καλό Λιβάδι θα τεθεί υπό την διαχείριση του παγκόσμιου φήμης Aman Resorts!


Οι 2 πωλητές μετοχών της Alpha bank, με φόντο ΔΕΗ, Εθνική, Τρ. Πειραιώς και κατασκευαστικό όμιλο!

…δύο μεγάλοι «παίκτες» της εγχώριας – και όχι μόνο- επιχειρηματικής αγοράς, φέρονται να είναι οι πωλητές των πακέτων μετοχών της Alpha bank που ρευστοποιούνται τις τελευταίες ημέρες, πιέζοντας την τιμή στο χρηματιστήριο.

Και οι δύο, απέκτησαν μετοχές της Alpha bank κατά την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσα από το βιβλίο προσφορών!

Οι δύο μεγάλοι «παίκτες» της αγοράς, που πρωταγωνιστούν στις επιχειρηματικές εξελίξεις στη χώρα μας, προέβησαν σε πωλήσεις των μετοχικών τίτλων της παραδοσιακής τράπεζας, για παραπλήσιου λόγους:

Ο ένας «παίκτης», μεγάλο private equity fund που κυριαρχεί στην αγορά με τις επιθετικές κινήσεις και εξαγορές του, πουλάει Alpha για να εξασφαλίσει ρευστότητα, προκειμένου να τοποθετηθεί στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου Δημόσιας Επιχείρησης, όπου φέρεται να έχει προσυμφωνήσει να αποκτήσει μέσα από το βιβλίο προσφορών το 10% του συνόλου των μετοχών της!

Ο άλλος «παίκτης» εκ των κορυφαίων στον κόσμο στο αντικείμενο του, φέρεται να προχωρεί σε ρευστοποιήσεις μετοχών της Alpha για δύο λόγους:

Πρώτον, για να έχει ρευστά διαθέσιμα προκειμένου να είναι έτοιμος να τοποθετηθεί σε Εθνική τράπεζα και Τρ. Πειραιώς όταν οι συνθήκες ωριμάσουν και το ΤΧΣ πωλήσει σε ιδιώτες μέσω placement μεγάλο μέρος της συμμετοχής του σε αυτές.

Δεύτερον, για να δύναται ανά πάσα ώρα και στιγμή να αποκτήσει μέσα από την αγορά τυχόν αδιάθετες μετοχές κατασκευαστικού ομίλου, στα πλαίσια της αντιπαράθεσης με τους εγχώριους ανταγωνιστές, που αυτοαποκαλούνται «εφοπλιστές»! Άλλωστε, ως γνωστόν, στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι…


«Τα βρήκαν» οι εργολάβοι για τα έργα του Ελληνικού ύψους 350 εκατ. ευρώ!

Σε συμφωνία κατέληξαν σύμφωνα με πληροφορίες οι εργολάβοι, μετά από μακρά διαδικασία συζητήσεων, όσον αφορά τον διαγωνισμό της Lamda Development για την πρώτη φάση των έργων υποδομής του Ελληνικού ύψους περίπου 350 εκατ. ευρώ!

Ουσιαστικά ο εν λόγω διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί από την Lamda εντός των επόμενων ημερών, αφορά την πρώτη φάση των έργων υποδομής, όπως για παράδειγμα η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, ύψους 70-85 εκατ. ευρώ, τα έργα για την πρώτη φάση του Μητροπολιτικού πάρκου ύψους 50-60 εκατ., το οδικό δίκτυο και η υπόγεια διάβαση στο Mall του Ελληνικού ύψους 45 -57 εκατ. ευρώ, τα έργα κοινής ωφέλειας ύψους 44-54 εκατ., το έργο για το Τραμ 40-50 εκατ. ευρώ και άλλα!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από την Lamda Development με κλειστή και όχι ανοιχτή διαδικασία και θα κληθούν να υποβάλουν οικονομικές προσφορές εντός του Νοεμβρίου οι 5 μεγάλες εγχώριες τεχνικές εταιρίες ΓΕΚ Τέρνα, Άκτωρ, Αβαξ, Μυτιληναίος και Ιντρακάτ, χωρίς να αποκλείεται και συμμετοχή κάποιων ξένων!

Υπό αυτό το πρίσμα, οι εργολάβοι επί τη βάσει της κλειστής διαδικασίας φέρονται να συμφώνησαν μεταξύ τους να μην χτυπηθούν και να μοιραστούν τη δουλειά του Ελληνικού, τόσο την πρώτη φάση που δημοπρατείται την ώρα τούτη, όσο και την β’ φάση που θα επακολουθήσει, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο των μεγάλων εκπτώσεων και μια ακόμη «σκοτωμένη» δουλειά, σε μια εποχή κατά την οποία η έκρηξη στις τιμές των πρώτων υλών προκαλεί σοβαρό προβληματισμό στο σύνολο των εργολάβων ως προς την ομαλή υλοποίηση των μεγάλων έργων και του ανεκτέλεστου υπολοίπου που έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους!