Σωκράτης Κόκκαλης και Γιώργος Περιστέρης βάζουν επιτέλους σε εφαρμογή το φιλόδοξο σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Κέκροπα, αλλά αυτή τη φορά μαζί και των ακινήτων της ΚΛΜ ΑΤΕ, που ελέγχεται πλέον από την Intracom Properties.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που διαθέτουν πρόσβαση στα τεκταινόμενα, το σχέδιο της συνένωσης δυνάμεων των δύο επιχειρηματιών και στα ακίνητα, έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ των δύο κορυφαίων επιχειρηματιών, με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ακινήτων που διαθέτουν είτε από κοινού, όπως συμβαίνει στον Κέκροπα είτε κατά μόνας όπως στην Intracom Properties, που πρόσφατα “προικίστηκε” με τα ακίνητα της εξαγορασθείσας εισηγμένης “Κλουκίνας-Λάππας”, μέσω διάσπασης και εισφοράς.

Η σύνταξη του σχεδίου είχε ανατεθεί σε εξειδικευμένο γραφείο, το οποίο έχει εμπλακεί επιτυχώς σε πολλά οικιστικά projects και το οποίο παρέδωσε την τελική του πρόταση μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Θυμίζω ότι ο Όμιλος ΓΕΚ Τέρνα επανέρχεται δριμύτερος στο real estate, αξιοποιώντας τα περιουσιακά στοιχεία που ήδη διαθέτει, καθώς εκτιμά ότι το real estate θα πρωταγωνιστήσει κατά τα επόμενα χρόνια και ότι θα συγκεντρώσει πολύ περισσότερο από ότι σήμερα την προσοχή ξένων επενδυτών είτε επενδυτικών ομίλων του κλάδου είτε ιδιωτών.

Σε σχέση με τον Κέκροπα τώρα, οι βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης, πέραν της αποζημίωσης που διεκδικούν για την χαμένη υπόθεση της έκτασης των 252,25 στρεμμάτων στα Τουρκοβούνια του Ψυχικού, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους πλέον προς τις υπόλοιπες εκτάσεις που διεκδικούν στην ίδια περιοχή και απομένουν οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Επιπλέον κατέχει δύο ακόμα ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία σχεδιάζεται να αξιοποιηθούν όσο γίνεται συντομότερα.

Πέραν των υποθέσεων στη συγκεκριμένη περιοχή, η διοίκηση του Κέκροπα θέλει να προχωρήσει στην αξιοποίηση των συμμετοχών που έχει σε δύο εταιρείες στο Λαύριο, οι οποίες διαθέτουν εκτάσεις 100 στρεμμάτων και πλέον στο ομώνυμο λιμάνι.

Το πρόβλημα με τις πολεοδομικές άδειες βρίσκεται κοντά στην επίλυσή του, γεγονός που μόλις οριστικοποιηθεί, θα επιφέρει μεγάλες υπεραξίες, όποια κι αν είναι η χρήση που θα επιλεγεί τελικά.

Η Intracom Properties ελέγχει πλέον το 60% και πλέον της εισηγμένης ΚΛΜ, στην οποία έχει εισέρθει σημαντικό μέρος των ακινήτων που κατέχει η κατά 100% θυγατρική της ΚΛΜ ΑΤΕ.

Μεταξύ των ακινήτων, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι προσεγγίζει σήμερα τα 50 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνονται και δύο μεγάλα ακίνητα επί της οδού Ερμού, τα οποία είναι νοικιασμένα σε Adidas και ZARA αντίστοιχα, αποφέροντας 105.000 ευρώ μηνιαίως στην εισηγμένη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται σχετικά σύντομα να υπάρξουν και ανακοινώσεις επί του θέματος, με τον Κέκροπα να αναλαμβάνει ουσιαστικά τον ρόλο της συνολικής αξιοποίησης των ακινήτων των δύο εταιρειών, οι σχέσεις των οποίων μπορεί να αποτελέσουν και μία ακόμα “έκπληξη” για την αγορά, συνιστώντας ένα ιδιότυπο και αποδοτικό για τους κύριους μετόχους τους project, που μπορεί να περιλαμβάνει και άλλες σημαντικές αναπτύξεις ακινήτων κάθε μορφής.

Αυτά προς το παρόν και εν αναμονή εξελίξεων.

Χθες, πάντως, η μετοχή του Κέκροπα κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη στο Χρηματιστήριο, με άνοδο κατά 28,63%(!), στα 1,64 ευρώ, την υψηλότερη τιμή έτους και με όγκο 194.000 μετοχών.

Άνοδο κατέγραψε και η ΚΛΜ, πολύ μικρότερη όμως, κατά 2,86%, κλείνοντας στο 1,080 και με όγκο 51.000 μετοχών.

Διαβάστε ακόμη: