Η Ryanair ανακοίνωσε κέρδη ύψους €1,43 δισ. σχεδόν ρεκόρ για το έτος έως το τέλος Μαρτίου 2023 και δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξη ότι τα αποτελέσματα θα αυξηθούν μέτρια τους επόμενους 12 μήνες, με τη ζήτηση το καλοκαίρι να είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη σε αριθμό επιβατών, αναμένει ότι η καλοκαιρινή ευρωπαϊκή χωρητικότητα μικρών αποστάσεων θα παραμείνει κάτω από τα επίπεδα πριν από τον COVID-19, με τους ναύλους να κινούνται στα προηγούμενα επίπεδα και πως η συνεχής συμπίεση της χωρητικότητας θα ωφελούσε την εταιρεία.

«Η μεγάλη συσσώρευση παραδόσεων αεροσκαφών OEM είναι πιθανό να περιορίσει την ανάπτυξη χωρητικότητας στην Ευρώπη για τουλάχιστον άλλα τέσσερα χρόνια, γεγονός που προσφέρει σημαντικό ασφάλιστρο ανάπτυξης στις υπόλοιπες παραδόσεις 110 (Boeing) B737 Gamechangers της Ryanair τα επόμενα τρία καλοκαίρια», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος Μάικλ Ο’ Λίρι.

Για το έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου τα έσοδα ήταν €10,78 δισ. από €4,80 δισ. το προηγούμενο έτος. Οι ναύλοι αυξήθηκαν κατά 10%, στα επίπεδα προ πανδημίας, ανέφερε μεταξύ άλλων η εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα