Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση των τριών νεκρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Ο χρόνος μιας πιθανής αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, έχει αρχίσει πλέον να μετρά αντίστροφα.

Η νομική πλευρά της προφυλακισμένης μητέρας, δείχνει να φτάνει στο πρώτο τολμηρό βήμα την ώρα που οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία αναζητά νέα στοιχεία και η Δικαιοσύνη «ξετυλίγει» αργά, αλλά προσεκτικά, το ανακριτικό της έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αν δεν προκύψει κάποιο νέο ηχηρό αποκαλυπτικό στοιχείο ενοχής της Ρούλας Πισπιρίγκου μέσα από τις εξελισσόμενες έρευνες των Αρχών, οι δικηγόροι της, Όθωνας Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Ζάρδας ετοιμάζονται να καταθέσουν -το προαναγγελθέν από διμήνου- αίτημα αποφυλάκισής της (κατ’ επιθυμίαν της), στις αρχές Ιουνίου.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πού βασίζετι η υπεράσπισή της για το αίτημα αποφυλάκισης

Η υπεράσπιση της Πισπιρίγκου θα «πατάει» σε δύο πυλώνες:

  1. Ότι, από την προφυλάκισή της μέχρι σήμερα, οι έρευνες όχι μόνο δεν ανέδειξαν κάποιο στοιχείο που να ενισχύει το αρχικό της εγκληματικής πράξης, μέσω χορήγησης κεταμίνης στον θάλαμο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αλλά ακόμα κι αυτό δεν έχει αποδειχθεί με την ανεύρεση της διαδρομής της θανατηφόρας ουσίας.
    Αντιθέτως, αν και βρέθηκαν 6.500 μηνύματα στο κινητό της και 4.500 ηλεκτρονικά της ίχνη σε Η/Υ, κινητό και τάμπλετ Τζωρτζίνας, η έρευνα του «Ανθρωποκτονιών» δεν βρήκε κάτι ξεκάθαρα ενοχοποιητικό.
  2. Ότι, από την Ιατροδικαστική Εκθεση Μπουζιάνη για τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας, προκύπτουν «εμφανή κενά και ερωτήματα» για τους χειρισμούς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο «Αγλαΐα Κυριακού», τα οποία θα τεθούν με εκθέσεις των τεχνικών συμβούλων της Πισπιρίγκου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σημαντικό υπόβαθρο αποτελεί για τους δικηγόρους της Ρούλας, αυτό που αποκόμισαν από την ανακρίτρια, την ημέρα που ελήφθη η απόφαση αποφυλάκισης της, ότι δηλαδή η ίδια η δικαστική λειτουργός έδειξε εμφανώς να προβληματίζεται για το αν θα πρέπει να μπει στη φυλακή, γι΄αυτό και τη ρώτησε αν θα δεχόταν τους περιοριστικούς όρους, εφόσον αφηνόταν ελεύθερη.

«Από τότε μέχρι σήμερα, τίποτα δεν άλλαξε κατά της», λέει η υπεράσπιση της κατηγορουμένης.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ετοιμάζει αίτημα αποφυλάκισης στις αρχές Ιουνίου - Πού βασίζεται η υπεράσπισή της

Στο μικροσκόπιο 10 ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Στο μικροσκόπιο των αρχών και της ειδικής παιδοψυχολόγου που έχει ορίσει η ανακρίτρια, στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, ερευνώνται περίπου δέκα ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, οι οποίες βρέθηκαν μέσα στη σχολική τσάντα του παιδιού.

Η πραγματογνώμονας θα προσπαθήσει μέσα από τις ζωγραφιές αυτές, να «ξεκλειδώσει» την ψυχή του 9χρονου παιδιού και να αποκωδικοποιήσει τυχόν κρυμμένα μηνύματα. Η τσάντα και το τετράδιο της Τζωρτζίνας βρέθηκαν κατόπιν ειδικής συνεννόησης με τη δικαστική λειτουργό και την παιδοψυχολόγο μετά από επίσκεψη, η οποία έγινε στο σπίτι όπου έμενε η οικογένεια από συγγενικό πρόσωπο του Μάνου Δασκαλάκη, το οποίο έχει πρόσβαση στο σπίτι.

Κι ενώ η ανακρίτρια έχει απορρίψει τα πέντε αιτήματα των συνηγόρων της Ρούλας σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας, θεωρώντας πως αυτά έχουν ήδη καλυφθεί από τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία, η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει πως δεν είναι αυτή που έδωσε στο παιδί της, την κεταμίνη.