Η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, τα οποία πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια, Ρούλα Πισπιρίγκου, βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Τι ακριβώς έχει βρεθεί τόσο στα κινητά της Ρούλας Πισπιρίγκου, όσο και στο τάμπλετ που θέλησε να θάψει μαζί με την Τζωρτζίνα, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Μπαμ».

Συγκεκριμένα, η αστυνομία έχει καταφέρει να ανασύρει 27 εγγραφές από 12 Ιανουαρίου 2022 έως και τις 30 Μαρτίου – που έγινε η σύλληψη – σε μηχανή αναζήτησης όπου αναζητούσε ιστοσελίδες με ιατροφαρμακευτικό περιεχόμενο.

Μάλιστα, στις 17 Ιανουαρίου 2022 υπάρχει εγγραφή, 12 ημέρες πριν καταλήξει η Τζωρτζίνα, όπου η κατηγορούμενη μπαίνει σε ιστοσελίδα ασχολείται με αναισθητικά φάρμακα και εκεί για πρώτη φορά υπάρχει η αναζήτηση της κεταμίνης. Σε αυτή την ιστοσελίδα έβλεπε διάφορες ουσίες, μεταξύ των οποίων και η κεταμίνη.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αναζήτηση για θανατηφόρες ουσίες και κεταμίνη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Θανατηφόρες ουσίες μπορεί να έχω ψάξει κι εγώ

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε μέσα από τη φυλακή στην εκπομπή του Mega «Έλα, Χαμογέλα», εμμένοντας στην άποψή της ότι κεταμίνη υπήρχε στο βαλιτσάκι των γιατρών. Η ίδια στη συνέχεια ανέφερε σχετικά με τα ευρήματα στο τάμπλετ ότι μπορεί και η ίδια να έχει ψάξει για θανατηφόρες ουσίες.

Σχετικά με την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε χαρακτηριστικά πως μέσα στο δωμάτιο του παιδιού, της Τζωρτζίνας, τη μοιραία στιγμή ήταν «συγκεκριμένοι άνθρωποι. Εγώ, οι γιατροί και οι νοσηλευτές». Συνέχισε λέγοντας: «Εγώ δεν είμαι (η ένοχη), οι γιατροί δεν είναι, άρα…».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο βαλιτσάκι των γιατρών που βρισκόταν στην παιδοχειρουργική, λέγοντας χαρακτηριστικά πως σύμφωνα με τη δικογραφία μέσα σε αυτό υπήρχε κεταμίνη: «Δεν χορήγησαν αλλά υπάρχει». Μάλιστα, σημειώνει πως αυτό φαίνεται και από την ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Σημειώνεται πως η εκπομπή παρουσίασε και την ανακοίνωση του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», η οποία αναφέρει πως δεν χορηγήθηκε ποτέ κεταμίνη στο παιδί, αν και διευκρινίζει ότι υπήρχε κεταμίνη μέσα στο βαλιτσάκι. 

Η κατηγορούμενη έσπευσε να σημειώσει πως δεν έχει πρόσβαση σε κεταμίνη και «αυτό θα φανεί».

Σχετικά με τα όσα βρέθηκαν στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας, σημείωσε ότι η ίδια έχει ψάξει θανατηφόρες ουσίες, καθώς έψαξε για μια νέα αναισθητική ουσία που δόθηκε στο παιδί. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως έψαξε την ουσία φαινοβαρβιτόλη που είχε χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα και μάλιστα από το κινητό της. Ωστόσο, τόσο το τάμπλετ όσο και το κινητό της είναι συνδεδεμένα με το mail της και ό,τι είχε ψάξει στο ένα θα φαινόταν και στο άλλο.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αναζήτηση για θανατηφόρες ουσίες και κεταμίνη

«Έμμεση ομολογία;»

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο OPEN έκανε λόγο και για μία «πιθανή έμμεση ομολογία» της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου μέσω τηλεφωνήματος που έγινε σε δημοσιογράφο. Συγκεκριμένα, στις 15 Μαρτίου του 2022 – 15 μέρες πριν τη σύλληψη της 33χρονης – μία γυναίκα που υποτίθεται ότι ήταν η μητέρα της νέας συντρόφου του Μάνου Δασκαλάκη είχε τηλεφωνήσει στη δημοσιογράφο Γιώτα Κηπουρού, ενόσω η υπόθεση βρισκόταν σε εξέλιξη.

Η γυναίκα ζητούσε από τη δημοσιογράφο να «ψάξει να βρει πού μένει ο Δασκαλάκης γιατί έτσι θα λυθεί το μυστήριο του θανάτου της Τζωρτζίνας». Σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας Μπάμ αυτή η γυναίκα δεν ήταν άγνωστη: Επρόκειτο για κλήσεις που έγιναν από το κινητό της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί μιλάμε για 15 μέρες πριν τη σύλληψη, μία περίοδο που η υπόθεση εξεταζόταν από τις δικαστικές Αρχές και το Ανθρωποκτονιών και οι γονείς ήταν ενωμένοι μπροστά στην κάμερα και έψαχναν την αιτία θανάτου των παιδιών τους» σχολίασε ο Πέτρος Κουσουλός.