Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσον αφορά την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η Ρούλα Πισπιρίγκου εκτός από την κεταμίνη αναζητούσε στο διαδίκτυο και τα φάρμακα «συνεργούς» του δηλητηρίου.

Ένα από αυτά είναι η μιδαζολάμη που λάμβανε η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο. Πρόκειται για μια ουσία που αναζητούσε η 33χρονη στο Ίντερνετ, δύο μέρες πριν εισαχθεί η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, στις 17 Ιανουαρίου, όπως προκύπτει από την άρση του απορρήτου της.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των νοσηλευτών κάθε φορά που άλλαζε ένα φάρμακο, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αντιρρήσεις.

«Ανέβασα την Τζωρτζίνα στον θάλαμο και ενημέρωσα τη μαμά για την αλλαγή του φαρμάκου που συστήνουν οι καρδιολόγοι. Αυτή εξέφρασε αντιρρήσεις και μου είπε ότι ο κ. Ηλιάδης στη ΜΕΘ Πατρών είναι αυτός που ρυθμίζει τα καρδιολογικά της Τζωρτζίνας» κατέθεσε μία παιδίατρος από το Αγλαΐα Κυριακού.

Η τοξικολογική έκθεση για την Τζωρτζίνα δείχνει ακριβώς πώς λειτούργησε η κεταμίνη σε σχέση με την μιδαζολάμη.

Η έκθεση μιλά για τους επιβαρυντικούς παράγοντες που συνυπήρχαν στο θανών κορίτσι, δηλαδή την χρόνια υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και τα συνυπάρχοντα στο αίμα ενδονοσοκομειακά χορηγηθέντα φάρμακα.

Η κατηγορουμένη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου, επιμένει ότι δεν έδωσε εκείνη την κεταμίνη στο παιδί. Οι Αρχές ωστόσο πιστεύουν ότι είχε μελετήσει ακόμα τα φάρμακα που δίνονταν στο νοσοκομεία σε συνδυασμό με το δηλητήριο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εμμένει στην αθωότητά της και επιμένει πως η αιτία θανάτου των τριών παιδιών της «κρύβεται» σε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα γι’ αυτό και οι δικηγόροι της θα καταθέσουν αίτημα να προχωρήσει και το τρίτο γονιδιακό τεστ.

«Στο μυαλό ενός δράστη»

Νέα στοιχεία για το παρελθόν της Ρούλας Πισπιρίγκου δίνει ο Ταξίαρχος εν Αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν όλο και περισσότερο προμελέτη του εγκλήματος» σύμφωνα με τον κ. Κατερινόοπουλο ενώ αναφέρθηκε στο σεμινάριο εγκληματολογίας που παρακολουθούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου αφού είχαν πεθάνει τα δύο της παιδιά.

«Παρακολουθούσε ένα σεμινάριο εγκληματολογίας στην Πάντειο με τίτλο «στο μυαλό ενός δράστη». Πήρε κάποιες γνώσεις από εκεί. Ο σύζυγός της πλήρωσε αυτό τα σεμινάριο 590 ευρώ τη στιγμή που έκαναν έρανο για να κάνουν την κηδεία της Ίριδας στην Πάτρα. Μάλιστα, στη μέση του σεμιναρίου δόθηκε και ένας ποδοσφαιρικός αγώνας στην Πάτρα στον οποίο οι ομάδες δώρισαν 3.000 στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την θεραπεία της Τζωρτζίνας» είπε ο Θ. Κατερινόπουλος. «Κανένας γονέας δεν αναζητεί τα φάρμακα που μπορεί να πάρει το παιδί του ή τις παρενέργειες που μπορεί να έχουν αυτά. Το πολύ – πολύ να ρωτήσουν τον γιατρό αν το πρόβλημα του παιδιού οφείλεται στο φάρμακα. Εδώ υπάρχει μια μεθόδευση που δείχνει προμελέτη».

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος θεωρεί πως η κατηγορούμενη βρήκε την κεταμίνη από την μαύρη αγορά μέσω κάποιου συγγενικού προσώπου.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί αναβάλλεται το αίτημα αποφυλάκισής της

Αλλάζουν όπως φαίνεται τα δεδομένα στο αίτημα αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ενώ αρχικά η «παράτολμη» νομικά πράξη τοποθετείτο χρονικά για πολύ πριν το Πάσχα, και κατόπιν θεωρούνταν πιθανή η υποβολή του αιτήματος αυτήν την εβδομάδα (αφού προς αυτή την κατεύθυνση φέρεται να πίεζε και η ίδια η Πισπιρίγκου) όλα τώρα αλλάζουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρουν ότι οι συνήγοροι της έγκλειστης 33χρονης μάνας, αποφάσισαν ν’ αλλάξουν στρατηγική, χωρίς αυτό να οφείλεται σε κάποιο «εμπόδιο» ή σε κάποια διαφορετική δεύτερη σκέψη ως προς την τύχη που θα έχει το αίτημα αποφυλάκισης… με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Η αιτία είναι πως, όσο εξελίσσεται η εισαγγελική έρευνα για τα άλλα δύο νεκρά παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα, αντιστοίχως και η ιατροδικαστική αναμόχλευση των θανάτων τους, τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, πιθανά να είναι ικανά να ενισχύσουν το αίτημα.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Να έχει αποφυλακιστεί η Ρούλα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και -αν προκύψει κάτι το ενοχοποιητικό- να συλληφθεί εκ νέου και να προφυλακιστεί πάλι, με ένα επιπλέον κατηγορητήριο.

Κατά συνέπεια η απόφαση δείχνει να έχει να παρθεί. Το αίτημα αποφυλάκισης δεν θα κατατεθεί αν δεν τελειώσει η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και του Ιατροδικαστικού διδύμου Καρακούκη – Καλογριά για τις απώλειες της Μαλένας και της μικρής Ίριδας.