Αίτημα να ολοκληρωθεί ο γονιδιακός έλεγχος στα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα αναμένεται να καταθέσουν οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου τις επόμενες ημέρες.
Πρόκειται για μία συμπληρωματική εξέταση -η τρίτη και τελευταία κατά σειρά- για τον γονιδιακό έλεγχο που δεν έγινε πριν την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ Star, τόσο η κατηγορουμένη όσο και ο Μάνος Δασκαλάκης, έπρεπε να πληρώσουν το ποσό των 700 ευρώ και εκείνη τη στιγμή δεν είχαν τα χρήματα για να το κάνουν, όπως ισχυρίζονται. Η πλευρά της κατηγορούμενης περιμένει από αυτή την εξέταση να μάθει εάν υπάρχει κάποιο «ένοχο» γονίδιο.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου δίνει «βάρος» σε αυτήν τη συγκεκριμένη εξέταση, καθώς τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για την Μαλένα και την Ίριδα.
Να σημειωθεί ότι οι δύο πρώτοι έλεγχοι δεν είχαν δείξει το παραμικρό πρόβλημα για τα παιδιά. Αρχικά είχαν ελεγχθεί 128 γονίδια και στη συνέχεια άλλα 839, που σχετίζονται με τον αιφνίδιο νεανικό θάνατο, με αρνητικά αποτελέσματα.
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Μονόδρομος η εγκληματική ενέργεια και για τα άλλα δυο παιδιά», λέει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης
Όπως υποστηρίζει ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί, η απόφαση της Ρούλας Πισπιρίγκου να ζητήσει έναν τρίτο συμπληρωματικό γονιδιακό έλεγχο «είναι απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού», καθώς δεν πρόκειται να προκύψει κάτι καινούριο.
«Δε νομίζω ότι μπορεί να προκύψει κάτι από αυτόν τον έλεγχο από τη στιγμή που έχει γίνει ο γενετικός έλεγχος και έχει αποκαλύψει ότι δεν υπάρχει κάποιο νόσημα που να συνδέει τους τρεις θανάτους των κοριτσιών από την Πάτρα μεταξύ τους», είπε.
Όπως εξήγησε, από τη στιγμή που δεν υποστηρίζεται ο παθολογικός θάνατος των δύο παιδιών «είναι μονόδρομος η εγκληματική ενέργεια».
Τσαντίρης: «Δεν συζητείται πια το γονιδιακό πρόβλημα»
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Διερευνούναι οι εγκληματικές πράξεις στα άλλα δύο παιδιά από τους έμπειρους ιατροδικαστές.
Εκείνοι θα πουν αν ο θάνατος οφείλεται σε δηλητηρίαση ή ασφυξία. Δεν πρόκειται απλώς για μια αναψηλάφιση που διενεργείται. Υπάρχει και η δυνατότητα επανεξέτασης σε διασωθέν βιολογικό υλικό. Δεν συζητείται πια το γονιδιακό πρόβλημα».