Ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος της 33χρονης προφυλακισμένης μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου, έκανε δηλώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, ζητώντας να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας της κατηγορουμένης.

«Την πρωτοβουλία της έρευνας θα την διατηρήσουν οι εισαγγελικές αρχές» δήλωσε στα ΜΜΕ ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης κατηγορούμενης σχολιάζοντας τα όσα έγιναν γνωστά για τις ψηφιακές αναζητήσεις της πελάτισσάς του.

Ο κ. Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους υποστήριξε πως οι μέχρι τώρα έρευνες στο τάμπλετ και τα κινητά «επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της», αφού όπως σημείωσε, «η ουσία κεταμίνη αναζητήθηκε για πρώτη φορά στις 30 Μαρτίου, σε χρόνο μεταγενέστερο του θανάτου της Τζωρτζίνας».

Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες που ανέφεραν πως η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κάνει πίσω στο αίτημα αποφυλάκισης. «Είναι δικαίωμά της και εμείς θα το προχωρήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λέων: Η Ίριδα θα ξεκαθαρίσει πάρα πολλά θέματα – Ασφυκτικός ο θάνατός της

«Καθοριστικό περιστατικό» χαρακτήρισε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τον θάνατο της Ίριδας αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Τη διενέργεια των νέων ερευνών ανέλαβαν ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο επίσης ιατροδικαστής Αθηνών Νίκος Καλόγρηας.

«Ήδη οι δύο πραγματογνώμονες συμφωνούν πλέον στον ασφυκτικό θάνατο για την Ίριδα. Η υπόθεση της Ίριδας θα ξεκαθαρίσει πάρα πολλά θέματα, και ανακριτικά. Η κυρία Πισπιρίγκου λέει ότι έψαχνε άλλες ουσίες που χορηγήθηκαν στο παιδί, ο συνήγορός της δήλωσε ότι πριν 6 – 7 μήνες χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί, άρα νομίζω είναι αστοχία που δεν έψαξε την κεταμίνη, αλλιώς πρέπει να συνεννοούνται μεταξύ τους» ανέφερε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Λέων εξήγησε ότι είναι καθοριστικό περιστατικό της υπόθεσης η Ίριδα, «πρώτον γιατί φαίνεται θα υπάρχει ομοφωνία όλων των ιατροδικαστών, που είναι πολύ σημαντικό για την υπόθεση, καθώς δεν θα υπάρχει αντεπιχείρημα, με την έννοια ότι δε θα έχουν παρεμβληθεί άλλες ιατρικές ενέργειες γιατί μιλάμε για βρέφος που κατέληξε μόνο του».

«Οι άνθρωποι που ήταν στο χώρο (όταν κατέληξε) έχουν δηλώσει και οι δύο ποιοι είναι» τόνισε.

Πάτρα: «Η Ρούλα άργησε στην κηδεία της Τζωρτζίνας, λες και ήρθε μια τυπική επίσκεψη», λέει πρώην σύντροφός της

Πρώην σύντροφος της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 για τη σχέση που είχε με την 33χρονη γυναίκα πριν αυτή γνωρίσει τον Μάνο Δασκαλάκη.

«Ο Μάνος τη θεωρεί ένοχη», λέει αρχικά και προσθέτει: «Πριν δύο εβδομάδες έβαζα το χέρι μου στη φωτιά για τον Μάνο, τώρα πλέον δεν το βάζω ότι δεν εμπλέκεται σε αυτό. Με την κατηγορούμενη είχαμε σχέση πριν τον Μάνο».

Μεταξύ άλλων ο άνδρας μίλησε για το πως ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου το διάστημα της σχέση τους: «Φερόταν λίγο περίεργα η Ρούλα όσο ήμασταν μαζί. Όταν ήρθε η στιγμή να χωρίσουμε μετά από δυο-δυόμιση μήνες μου είπε ”είσαι σίγουρος ότι θες να χωρίσουμε; Θα πιάσω τον τάδε και θα του πω όσα μου εμπιστεύτηκες και ότι τον έχει κατηγορήσει”. Της λέω ” ρε Ρούλα με κοροϊδεύεις, με εκβιάζεις δηλαδή;” Και μου λέει ”δεν σε εκβιάζω, σε προειδοποιώ”».

Όσον αφορά στην εικόνα της 33χρονης στις κηδείες των παιδιών, ο ίδιος λέει: «Για τη μητέρα δεν θα το έλεγες ότι έχει χάσει το παιδί της. Στην τελευταία κηδεία του παιδιού, είχε έρθει πρώτα η σωρός του παιδιού και μετά ήρθε η Ρούλα. Μετά από 10-20 λεπτά εμφανίστηκε. Δεν την έλεγες κλαμένη, λες και ερχόταν τυπική επίσκεψη».

Για σχέση: «Γνωρίζω για μια σχέση που είχε η κ. Ρούλα Πισπιρίγκου. Ο Μάνος από όσα έχω μάθει εγώ, είχε πιάσει τον… μαζί με τη Ρούλα στο κρεβάτι. Και όχι με τον κουμπάρο που έχουν βγει και λένε ότι είναι από την Κεφαλονιά».

Παιδοκαρδιολόγος Τζωρτζίνας: Φυσιολογικά λειτουργούσε η καρδιά της

Δεδομένα που βοηθούν ακόμη περισσότερο στη διαλεύκανση της υπόθεσης θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, στην οποία σύμφωνα με τις κατηγορίες χορηγήθηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης από τη μητέρα της, αποκάλυψε ο παιδοκαρδιολόγος του Ωνασείου που παρακολουθούσε τη μικρή, αμέσως μετά το πρώτο καρδιακό της επεισόδιο, που είχε ως αποτέλεσμα την εγκεφαλοπάθειά της.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι παρά το γεγονός ότι η καρδιά του παιδιού λειτουργούσε φυσιολογικά, η μητέρα του έστειλε στον γιατρό… 198 μηνύματα.

«Το παιδί δεν περίμενα να πεθάνει αιφνιδίως από κάποια αρρυθμία» ξεκαθαρίζει, την ίδια ώρα, ο παιδιοκαρδιολόγος.

Σύμφωνα με το Mega, ο Γιάννης Παπαγιάννης είπε στην κατάθεσή του μεταξύ άλλων: «Η καρδιά του συγκεκριμένου παιδιού υπέστη μία πολύ μεγάλη δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου περιστατικού ανακοπής στο ”Καραμανδάνειο” όπου επί 50 λεπτά βρισκόταν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση κατά την οποία η οξυγόνωση και η αιμάτωση πάντοτε ήταν κατώτερη του φυσιολογικού και εντούτοις δεν διαπιστώθηκε η παραμικρή δυσλειτουργία. Γεγονός που συνηγορεί τόσο για τις εξαιρετικές προσπάθειες των γιατρών όσο και για την άριστη ποιότητα της καρδιάς».

Με την καρδιά του παιδιού να λειτουργεί φυσιολογικά και τον γενετικό έλεγχο να μη δείχνει κάποια κληρονομική πάθηση, ο κ.Παπαγιάννης λέει ότι η μητέρα του παιδιού, έστειλε 198 μηνύματα «χωρίς να υπάρχει πρόβλημα» ζητώντας από τον γιατρό να την ενημερώνει για τη λειτουργία της καρδιάς της Τζωρτζίνας.

«Μετά την τοποθέτηση του απινιδωτή λάμβανε μονίμως πληροφορίες, κατόπιν ενεργοποίησης του από τη μητέρα, λόγω ανησυχίας για την κατάσταση του παιδιού. Σε όλα αυτά τα μηνύματα, δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο αρρυθμίας και τεκμηριώθηκε η καλή λειτουργία της συσκευής» πρόσθεσε ο γιατρός.Στις 29 του περασμένου Ιανουαρίου, ανεξήγητα η καρδιά της Τζωρτζίνας σταμάτησε.

«Το παιδί δεν περίμενα να πεθάνει αιφνιδίως από κάποια αρρυθμία διότι δεν κατεγράφη ούτε ταχυαρρυθμία, ούτε σοβαρή βραδυκαρδία, μη ανταποκρινόμενη στη βηματοδότηση. Η συστολική λειτουργία της καρδιάς επίσης έχει ελεγχθεί στο Ωνάσειο και ήταν φυσιολογική. Ως εκ τούτου, οι πιθανές αιτίες του τελικού συμβάντος φαίνεται να είναι εξω καρδιακές» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαγιάννης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου διάβαζε στο διαδίκτυο το «Εγχειρίδιο Επείγουσας Ιατρικής»

Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης έχουν μπει και οι διαδικτυακές αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Τα ηλεκτρονικά της ίχνη δείχνουν ότι είχε αναζητήσει από τις αρχές Ιανουαρίου αναισθητικές ουσίες.

Μάλιστα, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που έχουν προκύψει, η 33χρονη είχε βρει βιβλία εξειδικευμένα για την αναισθησιολογία.Ένα από αυτά, είναι το «Εγχειρίδιο Επείγουσας Ιατρικής».