Ο πανικός στη Ρωσία μετά το διάγγελμα του Πούτιν για μερική επιστράτευση συνεχίζεται, καθώς στη Google έχει γίνει πρώτο trend η ερώτηση «πώς να σπάσω το χέρι μου στο σπίτι», με αρκετούς Ρώσους να προσπαθούν να αποφύγουν την κατάταξη στο πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το newsweek.com, το Google Trends κατατάσσει τους όρους αναζήτησης από το μηδέν ως το 100, με το μηδέν να αντιπροσωπεύει το σημείο του ελάχιστου ενδιαφέροντος και το 100 το περισσότερο.

Σύμφωνα λοιπόν, με τα στοιχεία από τα Google Trends, μετά το διάγγελμα του Πούτιν, η αναζήτηση για τη φράση «πώς να σπάσεις το χέρι σου στο σπίτι», σημείωσε δραματική αύξηση, έχοντας το νούμερο 38 στην κλίμακα, την ώρα που πριν τις ανακοινώσεις, η αναζήτηση για αυτή τη φράση ήταν στο 0.

Σημειώνεται, ότι επειδή οι πτήσεις από τη Μόσχα στις πρωτεύουσες της Γεωργίας, της Τουρκίας και της Αρμενίας, δεν απαιτούν την κατοχή βίζας για τους Ρώσους, κατέστησαν αδύνατες λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα του Πούτιν.

Μάλιστα, δόθηκε εντολή στις αεροπορικές εταιρείες να μην εκδίδουν εισιτήρια σε άντρες από 18 έως 65 ετών, αφού αναμένεται να τους σταλθεί χαρτί κατάταξης για την πρώτη γραμμή του μετώπου.

Διαβάστε ακόμη: