Τις επόμενες ημέρες, ο Πρόεδρος της Ρωσίας πρόκειται να συναντήσει τις μητέρες των εφέδρων που πολεμούν στην Ουκρανία, βάσει σημερινής (22/11) ανακοίνωσης του Κρεμλίνου.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματισθούν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες από αμφότερες τις πλευρές, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη και η ρωσική εισβολή έχει «πυροδοτήσει» τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης από την κρίση των πυραύλων της Κούβας, το 1962.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν σταλεί να πολεμήσουν στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων και αρκετοί από τους 300.000 (και πλέον) εφέδρους που έχουν κληθεί, στο πλαίσιο της «μερικής επιστράτευσης» του Σεπτεμβρίου, διά στόματος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η συνάντηση με τις μητέρες των στρατιωτών, που αρχικά γνωστοποιήθηκε από την εφημερίδα Vedomosti”, επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Η Ρωσία γιορτάζει την Ημέρα της Μητέρας, την 27η Νοεμβρίου.

«Πράγματι, σχεδιάζεται μία τέτοια συνάντηση, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας», τόνισε ο κ. Πεσκόφ, ερωτηθείς αν ο Ρώσος ηγέτης επρόκειτο να έχει συνάντηση με τις μητέρες των επιστρατευμένων.

«Ο Πρόεδρος έχει συχνά τέτοιες συναντήσεις, δεν είναι όλες δημόσιες. Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνει ενημέρωση από πρώτο χέρι, για την πραγματική κατάσταση των υποθέσεων», ολοκλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη: