Σήμερα (01/03), ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων της Ινδίας, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ, στο Νέο Δελχί, μία ημέρα προτού συμμετάσχει στη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της G20.

Οι δύο Υπουργοί αξιολόγησαν την τρέχουσα κατάσταση της ασφάλειας στο πλαίσιο της σύγκρουσης Ρωσίας – Ουκρανίας και συζήτησαν θέματα που αφορούσαν τη χρήση των εθνικών νομισμάτων στις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές κατά τη συνάντηση που διήρκεσε μία ώρα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ συνάντησε, επίσης, τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ, αργότερα αναμένεται να συναντήσει τους ομολόγους από την Κίνα, το Μπαγκλαντές και τη Νότια Αφρική, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Η Ινδία έχει αρνηθεί να κατηγορήσει εμφατικά τη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία, ενώ, επιδιώκει διπλωματική λύση και αυξάνει σημαντικά τις προμήθειες σε ρωσικό πετρέλαιο. Αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας σημείωσε ότι «ο κ. Λαβρόφ είχε στόχο να συναντήσει τουλάχιστον επτά Υπουργούς Εξωτερικών, σήμερα. Η συνάντηση της G20 έδωσε στη Ρωσία την ευκαιρία να έχει απευθείας επαφές με πολλές χώρες που επιθυμούν και επιλέγουν να συνεχίσουν το εμπόριο», τόνισε, ζητώντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Διαβάστε ακόμη: