Σε ηλικία 83 ετών πέθανε απόψε στο σπίτι του στη Φλωρεντία ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Ρομπέρτο Καβάλι.

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσαν συγγενείς του, οι οποίοι ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του διάσημου σχεδιαστή μόδας είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ποιος ήταν ο Ρομπέρτο Καβάλι

Ο Ρομπέρτο Καβάλι ήταν ένας από τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν τη μόδα. Παρουσίασε την πρώτη του συλλογή από δερμάτινα φορέματα με στάμπες το 1970 και έκτοτε έχτισε μια αυτοκρατορία lifestyle.

Εξωτικά prints και η μποέμικη γοητεία είναι συνυφασμένα με κάθε συλλογή, όπως και τα έντονα κοψίματα.

Αναβαθμίζοντας το denim στη δεκαετία του ’80 με τη νεανική του σειρά Just Cavalli, ο Ρομπέρτο Καβαλί ήταν ένας σχεδιαστής με ουσία και στυλ, καθώς έχει κάνει πρωτοποριακές εξελίξεις στην τεχνολογία των υφασμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Ο Ρομπέρτο Καβάλι γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1940 στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Το καλλιτεχνικό ταλέντο υπήρχε στην οικογένεια, καθώς ο παππούς του ήταν διάσημος ιμπρεσιονιστής ζωγράφος και η μητέρα του μοδίστρα.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Ακαδημία Τέχνης της Φλωρεντίας το 1957, ο Ρομπέρτο Καβάλι αποφάσισε να μην γίνει καλλιτέχνης, αλλά να πειραματιστεί εφαρμόζοντας τεχνικές ζωγραφικής σε υφάσματα με τρόπους που δεν είχαν εφαρμοστεί στο παρελθόν. «Το όνειρό μου, ίσως λόγω της οικογένειάς μου, ήταν να γίνω ζωγράφος. Επέλεξα σε μια στιγμή την κατεύθυνση της υφαντουργίας- από την υφαντουργία πήγα στη μόδα» είχε πει.

Διαβάστε ακόμη: