Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών, ο διάσημος σχεδιαστής μόδας και γνωστός για τα αρώματά του, Paco Rabanne. Συνδέθηκε κυρίως με τα αρώματα, καθώς και την πρωτοποριακή επιλογή των υλικών και το καινοτόμο του όραμα πάνω στη μόδα, το οποίο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για γενιές σχεδιαστών.

Ο Φρανσίσκο Ραμπανέδα ι Κουέρβο γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1934 στην Πασαΐα, τμήμα της ισπανικής Χώρας των Βάσκων. Ανάμεσα στις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του, είναι η δημιουργία του φορέματος της Τζέιν Φόντα για την ταινία «Μπαρμπαρέλα» το 1968, ενώ, κατά τη δεκαετία του 1970, ο Rabanne ήταν ο πρώτος σχεδιαστής μόδας που χρησιμοποίησε στις επιδείξεις του μαύρα μοντέλα, ενέργεια που είχε θεωρηθεί πρωτοποριακή για την εποχή.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τον ισπανικό όμιλο PUIG, που ελέγχει τα εμβληματικά αρώματα και ολόκληρη την εταιρεία του σχεδιαστή. «Με βαθιά θλίψη, ο PUIG ανακοινώνει τον θάνατο του Paco Rabanne», ανέφερε ένα δελτίο τύπου.

Ο Paco Rabanne συνταξιοδοτήθηκε το 1999 και έκτοτε, αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας, με τις δημόσιες εμφανίσεις του να σπανίζουν. Ο σχεδιαστής πέθανε στο χωριό Πορτσάλ όπου κατοικούσε, σύμφωνα με το AFP.

Διαβάστε ακόμη: