Μία συνέντευξη εφ’ολης της ύλης παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

Ο Έλληνας τενίστας και Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης μίλησε για τα πάντα συμπεριλαμβανομένου για το πώς είναι η ζωή ενός αθλητή, για τις σχέσεις με τον πατέρα του ενώ έκανε ειδική μνεία στα social media, που κατά καιρούς έχει προκαλέσει αντιδράσεις με τις αναρτήσεις του.

«Αυτή τη στιγμή η ζωή μου είναι η ρακέτα, είναι η καθημερινότητά μου. Είναι 90% πόνος και 10% χαρά από αυτό που παίρνω», είπε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς  για το τένις και δήλωσε «παραπάνω έτοιμος να το κάνω τα επόμενα 20 χρόνια».

Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε για τη σχέση με τον πατέρα του, με αφορμή διάφορα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στα οποία είτε του φωνάζει είτε του πετάει ένα μπαλάκι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να συγκρατήσει την ψυχραιμία του αλλά και ότι οι σχέσεις τους τα τελευταία χρόνια έχουν μπερδευτεί.

«Είναι δύσκολο να παίζεις με τόση ένταση και προσπάθεια και να πηγαίνεις από το 100 στο μηδέν σε δευτερόλεπτα. Υπάρχει η συναισθηματική προσέγγιση και τα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Εάν έχεις προπονητή που δεν έχεις οικογενειακή σύνδεση και υπάρχει πιο επαγγελματική σχέση, μπορεί να μην εκτονωθείς με τον ίδιο τρόπο όπως με τον πατέρα σου.

Τα τελευταία χρόνια η σχέση με τον πατέρα μου έχει μπερδευτεί, έχει γίνει ένα κοκτέιλ. Έχει γίνει πιο επαγγελματική παρά πατρική και προσπαθώ να το επαναφέρω. Είμαι ευγνώμων που και οι δύο γονείς μου είναι μέσα στο άθλημα», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αναφέρθηκε επίσης στα social media και κυρίως στις αναρτήσεις του που προκαλούν αντιδράσεις.

«Το διασκεδάζω. Για εμένα τα social media είναι για να πεις αυτά που πιστεύεις. Ναι, καμία φορά σας τρολάρω», παραδέχτηκε.

Όσον αφορά την ατάκα του για τα Harrods εξήγησε: «ήταν άλλες οι προθέσεις μου από αυτές που κατάλαβε ο κόσμος. Είχα την ευκαιρία να πάω για πρώτη φορά στο Λονδίνο και να πάω στο Harrods και σκεφτόμουν, άμα χτιστεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα πόσες πολλές δουλειές μπορούν να προσφερθούν σε ανθρώπους που δεν έχουν δουλειά αυτή τη στιγμή;

Και είναι ένας “μαγνήτης” για τον τουρισμό ειδικά το καλοκαίρι που έχουμε τόσους πολλούς τουρίστες. Θα ήταν μια καταπληκτική ιδέα άμα φτιάχναμε κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα και φυσικά έφαγα “ξύλο” αλλά δεν με πειράζει γιατί, όπως ξέρω, αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας είναι η πρόθεση που είχα».

Παρότι και ο ίδιος χρησιμοποιεί τα social media, ο Έλληνας τενίστας σημείωσε ότι «δεν είναι υγιεινό να περνάς πολύ χρόνο στα social media και έχω καταλάβει εδώ και πολλά χρόνια ότι θα βρεις ανθρώπους μέσα εκεί οι οποίοι είτε ζηλεύουν είτε θέλουν κάτι κακό. Δεν θέλουν δηλαδή να προκαλέσουν κάτι θετικό ή να βγάλουν κάτι καλό προς τα έξω. Κάθονται όλη μέρα στα social media και την λένε στους υπόλοιπους».

«Για μένα τα social media είναι ένα μέρος στο οποίο μπορώ και περνάω καλά, έχω κάποιες συνδέσεις με ανθρώπους και το πιο σημαντικό είναι η επικοινωνία και το να μπορείς να πεις κάτι που μάλλον θα κάνει τον κόσμο καλύτερο», κατέληξε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

 

Διαβάστε ακόμη: