Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός των «Sopranos», Ρόμπερτ Λουπόνε.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή το MCC Theatre, στο οποίο ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής. Ο ηθοποιός έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας τα τελευταία τρία χρόνια, όμως δεν τα κατάφερε κι άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 76 ετών.

«Η κοινότητα του MCC Theatre θρηνεί την απώλεια του πολυαγαπημένου και μοναδικά εμπνευσμένου συνεργάτη, συναδέλφου και αγαπητού φίλου μας, Μπομπ Λουπόνε, ο οποίος έζησε άφοβα και με μεγάλη περιέργεια, καλό χιούμορ, απεριόριστο πάθος και μεγάλη καρδιά», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Λουπόνε έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό με τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά του HBO «The Sopranos», στον ρόλο του Bruce Cusamano, του έμπιστου του Τόνι Σοπράνο.

Εργάστηκε επίσης ως καθηγητής υποκριτικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Μετράει πολλές εμφανίσεις σε γνωστά τηλεοπτικά προγράμματα, όπως το «Sex and the City».

Γεννήθηκε το 1946 στο Μπρούκλιν και φοίτησε στη σχολή Juilliard και η πρώτη του επαγγελματική δουλειά στην υποκριτική ήταν το 1966, στο «The Pajama Game», με πρωταγωνίστρια την Liza Minnelli, ενώ δύο χρόνια αργότερα έκανε το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ.

Έπαιξε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ενώ στην τηλεόραση συμμετείχε μεταξύ άλλων στις σειρές «Sex and the City», «Guiding Light» και «All My Children», για την οποία κέρδισε μια υποψηφιότητα για Emmy. Στη σειρά «The Sopranos» ενσάρκωσε τον χαρακτήρα του «Dr. Bruce Cusamano».

Διαβάστε ακόμη: