Πέθανε η θρυλική ηθοποιός Nichelle Nichols σε ηλικία 89 ετών.

Η Nichelle Nichols ερμήνευσε τον ρόλο της υπολοχαγού Ουχούρα στην τηλεοπτική σειρά «Star Trek».

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε σήμερα ο γιος της, Kylie, με ανάρτησή του στην σελίδα της Nichelle Nichols στο facebook. Η γνωστή ηθοποιός πέθανε από φυσικά αίτια.

Nichelle Nichols: Η ανακοίνωση του θανάτου της

«Φίλοι, θαυμαστές, συνάδελφοι, κόσμε,

Με λύπη σας ενημερώνω ότι ένα μεγάλο φως στο στερέωμα δεν λάμπει πια για εμάς όπως τόσα χρόνια.

Χθες το βράδυ, η μητέρα μου, Nichelle Nichols, υπέκυψε σε φυσικά αίτια και έφυγε από τη ζωή. Ωστόσο, το φως της, όπως και οι αρχαίοι γαλαξίες που βλέπουμε τώρα για πρώτη φορά, θα παραμείνει για εμάς και τις μελλοντικές γενιές για να το απολαύσουμε, να μάθουμε και να αντλούμε έμπνευση.

Η δική της ήταν μια καλή ζωή και ως τέτοιο πρότυπο για όλους μας.

Εγώ, και η υπόλοιπη οικογένειά μας, θα εκτιμούσαμε την υπομονή και την ανεκτικότητά σας καθώς θρηνούμε την απώλειά της μέχρι να μπορέσουμε να συνέλθουμε αρκετά για να μιλήσουμε περαιτέρω.

Kyle Johnson», έγραψε στην ανακοίνωσή του στη σελίδα της στο Facebook ο γιος της.

Ποια ήταν η Nichelle Nichols

Η ηθοποιός Nichelle Nichols γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1932 στο Robbins του Ιλινόις κοντά στο Σικάγο. Ο πατέρας της, ο Σάμιουελ Ερλ Νίκολς, ήταν εργάτης σε εργοστάσιο που υπηρέτησε επίσης ως δήμαρχος του Ρόμπινς και ως επικεφαλής δικαστής. Η μητέρα της, Lishia Mae (Parks) Nichols, ήταν νοικοκυρά.

Ως παιδί, η οικογένεια της Νίκολς μετακόμισε στο Σικάγο όπου σπούδασε χορό στο Μπαλέτο του Σικάγο.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1940, η Nichelle Nichols ανακαλύφθηκε από τον θρύλο της τζαζ, Duke Ellington και περιόδευσε με τον Ellington και τον Lionel Hampton ως τραγουδίστρια και χορεύτρια.

Η καριέρα της ως ηθοποιός ξεκίνησε στην ταινία Porgy and Bess (1959) και ο πρώτος της τηλεοπτικός ρόλος ήταν στο «The Lieutenant» (1964).

Συνέχισε ηχογραφώντας δύο άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των «Down to Earth» (1968) και «Out of This World» (1991).

Το 1966, έγινε η Υποπλοίαρχος Ουχούρα στο Star Trek, το οποίο σηματοδότησε μία από τις πρώτες φορές που μια Αφροαμερικανίδα ηθοποιός απεικονίστηκε ένας μη στερεότυπος ρόλος στην τηλεόραση.

Nichelle Nichols: Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός του Star Trek

Εμφανίστηκε ως Ουχούρα πολλές φορές στις ταινίες και τηλεοπτικές σειρές Star Trek, όπως Star Trek: The Motion Picture (1979), Star Trek II: The Wrath of Khan (1982), Star Trek III: The Search for Spock ( 1984), Star Trek IV: The Voyage Home (1986), Star Trek V: The Final Frontier, Paramount (1989), Star Trek VI: The Undiscovered Country (1991).

Επιλέχθηκε επίσης ως Ρουάνα σε δύο ταινίες του Ταρζάν: «Η εξέγερση της ζούγκλας του Ταρζάν» (1967) και η «Θανάσιμη Σιωπή» του Ταρζάν (1970).