Αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών της για τα μεγέθη δεύτερου τριμήνου ανακοίνωσε η Meta, μητρική εταιρεία του Facebook, προχωρώντας παράλληλα σε σημαντική υποβάθμιση των εκτιμήσεων της για τα έσοδα του επόμενου τριμήνου.

Συγκεκριμένα, η Meta ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 2,46 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να παρουσιάσει 2,59 δολ. σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Παράλληλα, τα έσοδα του τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 28,82 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης για 28,94 δισ. δολάρια.

Οι Ημερήσιοι ενεργοί χρήστες (DAU) της Meta ανήλθαν σε 1,97 δισ. ελαφρώς υψηλότερα της εκτίμησης για 1,96 δισ. σύμφωνα με το StreetAccount, ενώ οι Μηνιαίοι Ενεργοί Χρήστες (MAU) ήταν 2,93 δισ. ελαφρώς χαμηλότερα της εκτίμησης των 2,94 δισ.

Ωστόσο η αρνητική έκπληξη για τον τεχνολογικό κολοσσό του Μαρκ Ζούκερμπεργκ αφορούσε την πρόβλεψη των εσόδων του επόμενου τριμήνου, την οποία η Meta υποβάθμισε μεταξύ των 26 και 28,5 δισ. δολαρίων, την ώρα που η εκτίμηση των αναλυτών ήταν στα 30,5 δισ.

Η μετοχή της Meta έχει χάσει περίπου το ήμισυ της αξίας του από την αρχή του έτους, κάτι που υπογραμμίζει τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία των βασικών διαδικτυακών διαφημίσεων του τεχνολογικού κολοσσού.

Στο κομμάτι των διαφημίσεων η Meta έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από αναβάθμιση του απορρήτου iOS της Apple πέρυσι που περιόρισε τις δυνατότητες της Meta να εστιάζει σε χρήστες, αλλά και από τη γενικότερη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας που οδήγησε σε διαφημιστικές περικοπές.
Παράλληλα, πολλοί αναλυτές αναρωτιούνται μήπως το Fecebook έφτασε στο ζενίθ του και τώρα ήρθε η ώρα της …κατιούσας!