H Renault εξακολουθεί να καινοτομεί θέτοντας παράλληλα νέα πρότυπα με το αποκλειστικά ηλεκτρικό νέο Scenic E-Tech Electric.

Αναμονή τέλος για το νέο Scenic, καθώς η γαλλική εταιρία παρουσίασε επίσημα το νέο της μοντέλο, μετά τις «διαρροές» των προηγούμενων μηνών. Το νέο μοντέλο βασίζεται στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα CFM-EV με κύριο χαρακτηριστικό τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει περιορισμένους χώρους για τους επιβάτες.

Αυτό επιβεβαιώνεται από το μεταξόνιο των 2,78 μέτρων, που είναι εφάμιλλο μιας λιμουζίνας, κάτι που μεταφράζεται σε ευρύχωρο εσωτερικό, ειδικά για τους πίσω επιβάτες, αλλά και τις αποσκευές τους αφού τα 545 λίτρα του πορτμπαγκάζ είναι παραπάνω από ικανοποιητικά. Εκτός από χώρους, οι επιβάτες στο εσωτερικό απολαμβάνουν και την πανοραμική, Solarbay οροφή, όπως και το Open R Link σύστημα πολυμέσων με διαθέσιμες περισσότερες από 50 εφαρμογές. Παράλληλα είναι και το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Renault που θα διατίθεται στο επίπεδο εξοπλισμού Esprit Alpine.

Στην ευρυχωρία και την εκμετάλλευση των χώρων συμβάλλει και το συμπαγές ηλεκτρικό σύνολο, που παρέχει ενέργεια 87 kWh, με την ισχύ να φτάνει τους 220 ίππους, καθιστώντας το έτσι το ισχυρότερο Scenic που κατασκευάστηκε ποτέ. Στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ωστόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η αυτονομία, που και σε αυτόν τον τομέα το νέο Scenic εντυπωσιάζει, αφού σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία θα φτάνει τα 620 χλμ.

To νέο Scenic E-Tech Electric θα κατασκευάζεται στην «ηλεκτρική πόλη» της Renault στο Ντουά, ενώ και ο κινητήρας είναι επίσης γαλλικής κατασκευής, στο μέγκα-εργοστάσιο της Renault στο Κλεόν. Συνολικά, πάνω από το 90% της μάζας του Scenic αποτελείται από ανακυκλώσιμα υλικά, συμπεριλαμβανομένης και της μπαταρίας, δημιουργώντας έτσι το ελάχιστο δυνατό οικολογικό αποτύπωμα.

Όσον αφορά στην εμπορική του πορεία, οι πωλήσεις του Scenic E-Tech Electric αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2024.

Διαβάστε ακόμη: