Ο Έλον Μασκ μπορεί να προσθέσει έναν νέο τίτλο στο βιογραφικό του: κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες.

Ο ιδρυτής της Tesla κατάφερε να μπει στα βιβλία των ρεκόρ χάρη σε ένα άθλιο 2022 που είδε την περιουσία του να συρρικνώνεται κατά 182 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε ο οργανισμός την Παρασκευή σε μια ανακοίνωση που επικαλείται στοιχεία από το Forbes.

To Γκίνες σημείωσε ότι αν και “το ακριβές ποσό [της απώλειας του Μασκ] είναι σχεδόν αδύνατο να εξακριβωθεί”, με ορισμένα μέσα να εκτιμούν ότι έχασε περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ο ιδιοκτήτης του Twitter κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ: μια απώλεια 58,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Ιάπωνα επενδυτή Μασαγιόσι Σον το 2000, σύμφωνα με το CNBC.

Πλήγμα λόγω Tesla

Η συρρίκνωση της περιουσίας του Μασκ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απότομη πτώση των μετοχών της Tesla, οι οποίες έχασαν περίπου το 65% της αξίας τους κατά τη διάρκεια της χειρότερης χρονιάς που έχει καταγράψει η εταιρεία.

Η απώλεια ήταν αρκετή για να τον ρίξει από τη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο – έναν τίτλο που τώρα κατέχει ο μεγιστάνας πολυτελών ειδών Μπερνάρ Αρνό.

Φυσικά, ο Μασκ δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος του οποίου η περιουσία δέχθηκε πλήγμα το 2022. Οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι έχασαν συνολικά 660 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Διαβάστε ακόμη: