Μου λένε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις σε πολύ σοβαρές υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που διερευνά η αρμόδια επιτροπή σχετικά πρώτον, με υπόθεση ομογενούς επιχειρηματία που ανδρώθηκε στην Βενεζουέλα και έχει μεταφέρει στη χώρα μας δραστηριότητες του που σχετίζονται με αγοραπωλησίες ακινήτων, ξενοδοχείων και αστικής ανάπτυξης.

Δεύτερον, με υπόθεση μείζονος σημασίας και ηθικής τάξης εκτός των άλλων, όπου εφοπλιστής φέρεται να ξέπλενε αντί αμοιβής 10% ύποπτης προέλευσης κεφαλαία επωνύμου στοιχηματζή, σπάζοντας τότε τα capital controls με την ένοχη ανοχή – συνεργασία της διοίκησης συστημικής τράπεζας.

Ο εν λόγω εφοπλιστής που μετέφερε τα κεφάλαια του στοιχηματζή εκτός Ελλάδος, στις μέρες μας φέρεται να έχει αποθρασυνθεί τελείως, θεωρώντας ότι η ασυλία των τραπεζιτών (η συνταγματικότητα της οποίας κρίνεται σύντομα στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου επί της ουσίας) τον έχει καταστήσει άτρωτο και εσαεί στο απυρόβλητο.

Σχετικά τώρα με τον …Βενεζουελάνο, εκτός από τις αθρόες αγορές ακινήτων και ξενοδοχείων στο Κεφαλάρι, τη Λεωφόρο Συγγρού, , το κέντρο της Αθήνας, την παραλιακή, τη Μύκονο και αλλού, υποψίες δημιούργησαν και οι μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών μέσω του τραπεζικού συστήματος!

Οι κινήσεις των λογαριασμών του έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών καθώς ορισμένα εμβάσματα από Βενεζουέλα δια μέσω ΗΠΑ και Ελβετίας έχουν θεωρηθεί ως ύποπτα και διερευνώνται εξονυχιστικά.

Η υπόθεση του εν λόγω επιχειρηματία ο οποίος στην χώρα μας συνδέεται μεταξύ άλλων με πρώην πολιτικό πρόσωπο που έπαιξε ρόλο σε προμήθειες του 2004 ενώ επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου δεν είχε πάει στρατό και είχε πρωταγωνιστήσει με σκάνδαλο σε κρατικό οργανισμό, είχε ανοίξει επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο φάκελος της υπόθεσης είχε παραμείνει ερμητικά κλειστός στα συρτάρια της αρμόδιας Επιτροπής για το ξέπλυμα!