…μια φορά κι έναν καιρό, ένας επιχειρηματίας – παράγοντας από την Βενεζουέλα με ελληνική καταγωγή έκανε …απόβαση στη χώρα μας. Μολονότι η εμφάνιση του συνέπεσε με την κυβέρνηση Σαμαρά εντούτοις ο Βενεζουελάνος μεγαλούργησε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς οι αμφότερες καλές σχέσεις με το σύστημα Μαδούρο θα έπαιξαν το ρόλο τους. Βεβαίως οι κυβερνώντες νοιάζονταν πιο πολύ για τα πετρέλαια ενώ ο επιχειρηματίας για τις εισαγωγές και εξαγωγές τροφίμων! Ο Βενεζουελάνος , για τον οποίο οι φήμες από τη χώρα της λατινικής Αμερικής τον έφεραν ως μπροστινό των στρατηγών του καθεστώτος, με μια απαγωγή να τον εξαναγκάζει ψυχολογικά να πάρει την απόφαση για να φύγει από την Νότια Αμερική, σάρωσε όλα τα ακίνητα που βρήκε στο δρόμο του. Βίλες, γραφεία, ξενοδοχεία , ότι μπορεί να φανταστεί κανείς! Αγορές ιλιγγιώδεις χωρίς μέτρο, χωρίς σχέδιο, χωρίς όριο! Στο βαθμό που προκαλούν υποψίες στους καλά γνωρίζοντες.

Είχαν κρατήσει την υπόθεση κλειστή

Έτσι, δεν άργησαν και πολύ οι συναλλαγές του να μπουν στα ραντάρ της Επιτροπής για το ξέπλυμα. Όμως, για καλή του τύχη, ο φάκελος μπήκε στο συρτάρι, όπου και παρέμεινε μέχρι πρότινος ερμητικά κλειστός. Προφανώς τα φιλαράκια από τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ είχαν παίξει τον παρεμβατικό τους ρόλο.

Ωστόσο οι εποχές πέρασαν και τα δεδομένα άλλαξαν. Έτσι, το συρτάρι άνοιξε και ο φάκελος βρέθηκε και πάλι πάνω στο γραφείο να μελετάται και να αξιολογείται.

Οι πληροφορίες για διαδρομή κεφαλαίου Βενεζουέλα – ΗΠΑ- Ελβετία – Ελλάδα

Υπό αυτό το πρίσμα και μετά από ενδελεχή και σε βάθος έλεγχο η Επιτροπή για το ξέπλυμα υπέβαλε αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία από την οποία ζητά  στοιχεία σχετικά με έμβασμα προς τον Βενεζουελάνο επιχειρηματία, το οποίο φέρεται να έχει σημείο αφετηρίας την Βενεζουέλα και να φτάνει Ελλάδα μέσω μιας διαδρομής ΗΠΑ – Ελβετίας!

Σε απλά λόγια διερευνάται η προέλευση των χρημάτων από την αρμόδια επιτροπή προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν πρόκειται για ξέπλυμα ή νόμιμη και επικύρωσε δικαιολογημένη συναλλαγή!

Οι «προστάτες» δεν έχουν πάει στρατό!!!

Στο εν Ελλάδι επιτελείο του Βενεζουελάνου σήμανε συναγερμός, αν και οι προστάτες και υπερασπιστές του – νταραβεριτζήδες όλων των εποχών και όλων των καταστάσεων δεν έχουν πάει στρατό, ούτε φυσικά διαθέτουν τις άκρες και τις προσβάσεις όπως είχαν την δυνατότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο καιροσκοπικά είχαν αναπηδήσει. Και τώρα ψάχνουν, μαθαίνω, επαφές με τα υψηλά πατώματα εξουσίας. Είμαι αλήθεια περίεργος εάν θα τα καταφέρουν! Και μέσω ποίου προσώπου και ποιας διαδρομής!!!