search

AREA 51

Ραγδαίες εξελίξεις για 3 καραμπινάτες υποθέσεις που αφορούν Βενεζουελάνο του real estate, μεγαλοεφοπλιστή, στοιχηματζή και σπάσιμο των capital controls!

Προ καταλογισμού βαρύτατων προστίμων και άσκησης διώξεων για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα από τις αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές!

Ραγδαίες εξελίξεις για 3 καραμπινάτες υποθέσεις που αφορούν Βενεζουελάνο του real estate, μεγαλοεφοπλιστή, στοιχηματζή και σπάσιμο των capital controls!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε τρεις καραμπινάτες περιπτώσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος τις οποίες διερευνούν εξονυχιστικά οι αρμόδιες αρχές.

Και οι οποίες αφορούν πρώτον, έναν «Βενεζουελάνο» διαχειριστή real estate, έναν ομογενή εκ Βενεζουέλας ο οποίος στην κυριολεξία έκανε απόβαση στη χώρα μας αγοράζοντας δεκάδες πολυτελή και πανάκριβα ακίνητα στη Μύκονο, στο κέντρο της Αθήνας, στην παραλιακή, στα Βόρεια προάστεια, καθώς και εμβληματικά ξενοδοχεία στο Κεφαλάρι και στη Λεωφόρο Συγγρού.

Η υπόθεση του Βενεζουελάνου ήταν ερμητικά κλειστή στα συρτάρια της αρμόδιας Αρχής και άνοιξε ξανά σχετικά πρόσφατα μετά από «συναγερμό» που χτύπησε κατόπιν ύποπτης κίνησης λογαριασμών και εμβασμάτων τα οποία από τη Βενεζουέλα μέσω ΗΠΑ και Ελβετίας κατέληξαν στη χώρα μας.

Για την περίπτωση του Βενεζουελάνου ερευνώνται κατά πληροφορίες και οι κινήσεις λογαριασμών στενών του συνεργατών, με πολιτικές, επιχειρηματικές και τραπεζικές επιρροές και προσβάσεις, οι οποίοι φέρονται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του στη χώρα μας.

Δεύτερον, έναν μεγαλοεφοπλιστή και έναν στοιχηματζή οι οποίοι από κοινού και κατά συρροή έσπαγαν τα capital controls και μετέφεραν στο εξωτερικό κεφάλαια ύποπτης προέλευσης που φέρονται σχετίζονται με ξέπλυμα και να αποτελούν προϊόν φοροδιαφυγής.

Ο μεγαλοεφοπλιστής που ελέγχεται είναι πρώτου βαθμού συγγενής με άλλον εφοπλιστή που πρωταγωνίστησε σε κορυφαίο τραπεζικό σκάνδαλο που οδήγησε σε κατάρρευση συστημικής τράπεζας.

Η υπόθεση εξελίχθηκε το 2015 – 2016 και ο εφοπλιστής κατόπιν μεσολάβησης του πρώτου βαθμού συγγενούς του, μέσα από τις δοσοληψίες και την προνομιακή σχέση που είχε με την τράπεζα, λόγω δανειακών πάρε δώσε, είχε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να μεταφέρει ποσά τα οποία έφθασαν ή και υπερέβησαν τα 80 εκατ. ευρώ του στοιχηματζή από την Ελλάδα σε τράπεζες του εξωτερικού, διακρατώντας προμήθεια της τάξης του 10%!

Οι πληροφορίες λένε πως σχετικά με τις υποθέσεις των τριών επωνύμων επιχειρηματιών έχει συσσωρευθεί πλήθος στοιχείων, έχουν ελεγχθεί τραπεζικοί λογαριασμοί, η πορεία του χρήματος, το ύποπτο πέρα δώθε καθώς και η κατάληξη του.

Κύκλοι καλά ενημερωμένοι υποστηρίζουν ότι οι τρεις αυτές υποθέσεις που χρόνιζαν και ήταν ερμητικά κλεισμένες στα συρτάρια επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ για λόγους αδιευκρίνιστους μπαίνουν στην τελική ευθεία καταλογισμού βαρύτατων προστίμων, δέσμευσης προσωπικών και εταιρικών λογαριασμών καθώς και άσκησης κακουργηματικών ποινικών διώξεων.

Διαβάστε ακόμη: