Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που θα είχαν το… κουράγιο να αρνηθούν τα δεκάδες εκατομμύρια το χρόνο που προσφέρουν οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας και να παραμείνει στην Ευρώπη; Υπάρχουν αλλά είναι λίγοι. Ένας από αυτούς είναι ο Ραφαέλ Λεάο ένας από τους καλύτερους εξτρέμ στον κόσμο. Η Μίλαν είναι η ομάδα που τον χαίρεται τα τελευταία χρόνια και πρόθεσή της είναι αυτό να παραμείνει έτσι για αρκετό καιρό ακόμα.

Ο Πορτογάλος ακραίος επιθετικός είναι ένας από αυτούς που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα όταν έχει την μπάλα στα πόδια του. Ειδικά χάρη στην ταχύτητά του.

Ο Ραφαέλ Λεάο ήταν ένας από εκείνους τους παίκτες που τον… ενόχλησαν τις ομάδες της Σαουδικής Αραβίας, είτε σε μικρό, είτε σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, αυτός, όπως τόνισε με δηλώσεις του στο περιοδικό «GQ» πρόθεσή του είναι να σηκώσει όσο το δυνατόν περισσότερες κούπες με την ιταλική ομάδα. Άλλωστε το όνειρό του ήταν και παραμένει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στο Champions League που αποτελεί και διακαή του πόθο.

«Οι προτάσεις από τη Σαουδική Αραβία; Σίγουρα είναι καλά τα δέκα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο ή όλα αυτά τα χρήματα που ακούγονται. Ωστόσο, για εμένα η συμμετοχή στο Champions League αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά τα λεφτά.

Ακόμα δεν έχω πετύχει τα πράγματα που θέλω στην καριέρα μου για να μπορώ να φύγω από την Ευρώπη και να πάω εκεί να συνεχίσω την καριέρα μου. Ο σκοπός μου ήταν και παραμένει να σημειώσω μεγάλα πράγματα με τη Μίλαν. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε και υπέγραψα νέο συμβόλαιο με την ομάδα, προκειμένου όλα αυτά να τα κάνω πραγματικότητα», τα λόγια του.

Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν αρκετοί εκείνοι οι αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που κούνησαν… μαντήλι για κάποια ομάδα από τη Σαουδική Αραβία. Άλλωστε τα χρήματα που παίζονται εκεί είναι αστρονομικά. Ακόμη και οι οικονομικά ισχυρές ομάδες της Ευρώπης δυσκολεύονται να ακολουθήσουν αυτές τις προτάσεις.

Οι δηλώσεις του Ραφαέλ Λεάο δείχνουν ότι ακόμα και σε αυτή την εποχή υπάρχουν παίκτες που γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η διαφορά δυναμικότητας και ότι δεν περιστρέφονται όλα γύρω από το χρήμα.

Διαβάστε ακόμη: