Παραιτήσεις από τη διοίκηση της Αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Qantas Airways ζητά ένα σωματείο πιλότων ύστερα από μια σειρά σκανδάλων που έχουν προκαλέσει σφοδρή κριτική από ταξιδιώτες, ρυθμιστικές αρχές, νομοθέτες και τους ίδιους τους υπαλλήλους της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η Αυστραλιανή και Διεθνής Ένωση Πιλότων (AIPA), η οποία εκπροσωπεί τους περισσότερους από τους περίπου 3.000 πιλότους της Qantas, δήλωσε ότι έγραψε στη νέα διευθύνουσα σύμβουλο της αεροπορικής εταιρείας Vanessa Hudson ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Richard Goyder, λέγοντας ότι το ηθικό «ποτέ δεν ήταν χαμηλότερο».

«Έχουμε χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη στον Goyder και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας», δήλωσε ο πρόεδρος της AIPA, καπ. Τόνι Λούκας, σε σχετική δήλωση, τονίζοντας ότι «η Qantas χρειάζεται απεγνωσμένα μια επαναφορά κουλτούρας, αλλά πώς μπορεί να συμβεί αυτό με τον Richard Goyder ως πρόεδρο;».

Η Qantas αρνήθηκε να σχολιάσει, παραπέμποντας το Reuters σε προηγούμενα δημόσια σχόλια του Goyder όπου αρνήθηκε να παραιτηθεί. Ο ίδιος, ο οποίος είναι πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας από το 2018, δεν πρόκειται να επανεκλεγεί στην ετήσια συνεδρίασή της τον Νοέμβριο.

Η αεροπορική εταιρεία που πουλά τρία στα πέντε αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού της Αυστραλίας έχει δεχθεί δημόσιες επιθέσεις από σχεδόν κάθε ομάδα ενδιαφερομένων μετά από μια σειρά σκανδάλων που είδαν τον προηγούμενο μακροχρόνιο διευθύνοντα σύμβουλό της, Άλαν Τζόις, να συνταξιοδοτείται. Σε λίγες εβδομάδες, η Qantas κατηγορήθηκε ότι άσκησε πιέσεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να σταματήσει την ανταγωνιστική Qatar Airways να πουλά περισσότερες πτήσεις προς την Αυστραλία, κατηγορήθηκε ότι ισχυριζόταν ότι πούλησε εισιτήρια σε χιλιάδες ακυρωμένες πτήσεις και βρέθηκε στο δικαστήριο με νέα κατηγορία ότι απέλυσε παράνομα 1.700 υπαλλήλους εδάφους.

Διαβάστε ακόμη: