Εξαρθρώθηκε από τις αρχές, σήμερα Τετάρτη, σπείρα που ετοίμαζε μεγάλο «χτύπημα» μέσα στις επόμενες μέρας στα ΕΛΤΑ του Πύργου.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, «φρένο» στα επικίνδυνα σχέδια ομάδας εγκληματιών έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. μετά την μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε και που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή των Δουνέικων Ηλείας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, της ΟΠΚΕ Ηλείας και Αχαΐας και με τη συνδρομή δυνάμεων της ΕΚΑΜ από την Αθήνα έπιασαν «στον ύπνο» τους πέντε συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν οργανώσει το «αρχηγείο» τους στην κατοικία που είχαν νοικιάσει.

Σημειώνεται πως οι άνδρες της Αστυνομίας είχαν το τελευταίο διάστημα παρακολουθούσαν τα τηλέφωνά τους και διαπίστωσαν πως σχεδίαζαν επίθεση εντός των επόμενων ημερών στον Πύργο, και πιο συγκεκριμένα σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Έτσι, άμεσα και υπό άκρα μυστικότητα στήθηκε η μεγάλη επιχείρηση για την σύλληψή τους, η οποία διήρκεσε από τις πέντε τα ξημερώματα έως και τις επτά το πρωί της Τετάρτης.

https://radar.gr/article/ta-spitia-pou-chrisimopoiousan-ana-tin-ellada-oi-pakistanoi-tromokrates-pou-synelifthisan-se-athina-kai-eparchia-eichan-epafes-kai-me-poinikous

Μετά την έφοδο των αστυνομικών στα δωμάτια συνελήφθησαν πέντε άτομα -ένας Αλβανός και τέσσερις Έλληνες. Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι ένας διαβόητος κακοποιός με καταγωγή από την Ηλεία, ο οποίος εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες απασχολεί τις αρχές, ενώ έχει φυλακιστεί για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν. Ο ίδιος, φέρεται να προσπάθησε να το σκάσει, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, όμως άνδρες της ΕΚΑΜ τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Στις έρευνες που έδιναν στα δωμάτια εντοπίστηκαν πιστόλια, κουκούλες, γάντια, και μπιτόνια με βενζίνη, ενώ διαπίστωθηκε πως είχαν και ένα κλεμμένο ΙΧ το οποίο ενδεχομένως σκόπευαν να κάψουν με το εύφλεκτο υγρό αμέσως μετά την επίθεση για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Διαβάστε περισσότερα