Ο 27χρονος αρχηγός Χαϊντέρ που ζούσε στη Ζάκυνθο, ο 29χρονος Χουσείν που είχε μετακομίσει στη Σπάρτη και η ομάδα της Αθήνας αποτελούμενη από τρία άτομα συνθέτουν σύμφωνα με πληροφορίες, τον τρομοκρατικό πυρήνα της Ελλάδας που έδιναν αναφορά και έπαιρναν εντολές από τον 30χρονο ομοεθνή τους που ζούσε καταζητούμενος στην Τεχεράνη. Το protothema.gr αποκαλύπτει τις φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων που σχεδίαζαν να αιματοκυλήσουν την εβραική συναγωγή στου Ψυρρή.

 

Αίσθηση έχει προκαλέσει από χθες η αποκάλυψη της εξάρθρωσης τρομοκρατικής οργάνωσης που ετοιμαζόταν να χτυπήσει ισραηλινούς στόχους στο κέντρο της Αθήνας. Και όπως αναφερόταν στη χθεσινή ανακοίνωση αλλά και όπως προκύπτει από τις συνομιλίες με τον αρχηγό, ήθελαν νεκρούς.

Η σύλληψη των δύο Πακιστανών τρομοκρατών έγινε πριν από ένα με ενάμιση μήνα περίπου.

Ο ένας εκ των δύο Πακιστανών διέμενε στη Ζάκυνθο και ο δεύτερος στην Σκάλα Λακωνίας, ενώ έρχονταν και στην Αθήνα όταν αυτό απαιτούνταν.

Οι αρχικές πληροφορίες για τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος κατά ισραηλινών στόχων στην Αθήνα προήλθαν από την Μοσάντ. Οι πληροφορίες διαβιβάστηκαν στην ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική, ενώ άμεσα ενημερώθηκαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αμεσα τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο νεαρούς Πακιστανούς τρομοκράτες. Οπως προέκυψε ο 27χρονος και ο 29χρονος βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα, ο πρώτος 4 χρόνια και ο δεύτερος 5 χρόνια. Εκτιμάται ότι είχαν εισέλθει στην ελληνική επικράτεια από την Ορεστειάδα.

Είχαν καταλύσει σε Ζάκυνθο και Λακωνία αντίστοιχα όπου και απασχολούνταν σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες.

Εγκέφαλος της τρομοκρατικής οργάνωσης θεωρείται ομοεθνής τους που ζει στο Ιράν. Εκείνος έδινε τις εντολές, καθόριζε το πλάνο και τις λεπτομέρειες του χτυπήματος.

Τα σπίτια που χρησιμοποιούσαν οι Πακιστανοί τρομοκράτες σε Αθήνα και επαρχία

Οπως προκύπτει οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες χρησιμοποιούσαν σπίτια στη Ζάκυνθο, τη Σκάλα Λακωνίας και τα Λιόσια.

Ο καταυλισμός στα Λιόσια και το διαμέρισμα στην Ομόνοια

Οι δύο Πακιστανοί όταν έρχονταν Αττική, έμεναν σε παράπηγμα ομοεθνών τους στον καταυλισμό ΡΟΜΑ στα Άνω Λιόσια, ενώ κάποιες προσαγωγές ατόμων με τους οποίους φέρεται να συνομιλούσαν έγιναν από διαμέρισμα στην Ομόνοια, από όπου περνούσαν και οι δύο συλληφθέντες.

Το σπίτι στη Ζάκυνθο

Ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων έμενε στη Ζάκυνθο μαζί με άλλους ομοεθνείς του. Κύρια απασχόλησή του ήταν οι αγροτικές και οικοδομικές εργασίες.

Κάτοικος του νησιού που μίλησε σε τοπικό μέσο ανέφερε ότι είχαν παρατηρήσει μια περίεργη κινητικότητα, ότι είχε γίνει αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών από την Αθήνα, στο σπίτι του τρομοκράτη και ότι είχαν γίνει προσαγωγές. «Ακουσα ότι δύο Πακιστανοί έκαναν διακίνηση, άφησαν όσους ήταν νόμιμοι ενώ τους άλλους τους πήγαν φυλακή», είπε. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο η αστυνομική επιχείρηση έγινε στις 5:30 το πρωί.

Τρεις συνεργούς στην Αθήνα είχαν οι τρομοκράτες – Είχαν επαφές και με ποινικούς

Ο 27χρονος αρχηγός Χαϊντέρ που ζούσε στη Ζάκυνθο, ο 29χρονος Σάκι που είχε μετακομίσει στη Σπάρτη και η ομάδα της Αθήνας, αποτελούμενη από τρία άτομα, συνθέτουν σύμφωνα με πληροφορίες, τον τρομοκρατικό πυρήνα της Ελλάδας που έδιναν αναφορά και έπαιρναν εντολές από τον 30χρονο ομοεθνή τους, που ζούσε καταζητούμενος στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, είναι θέμα χρόνου να συλληφθούν και οι τρεις της Αθήνας, καθώς φαίνεται να μιλούσαν όλοι μαζί σε κλειστά γκρουπ διαδικτυακών εφαρμογών, με ένα μεγάλο μέρος των μηνυμάτων να έχει ήδη αποκωδικοποιηθεί.

Όπως προέκυψε, είχαν αναπτύξει σχέση μέσω ποινικών και κρατουμένων σε σωφρονιστικά καταστήματα, με ομοεθνείς τους και με Αλβανούς, αναζητώντας οπλισμό και επαγγελματίες εκτελεστές. «Αυτός είναι καλός. Έχει κάνει και φυλακή» φέρεται να λένε σε μια από τις συνομιλίες που έχουν αποκωδικοποιήσει οι αρχές. Μάλιστα, φέρεται να έχουν συζητήσει ακόμη και για τις τιμές και τον αριθμό των ατόμων που ήθελαν να δολοφονήσουν.

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν ήταν να εντοπίσουν από τον χώρο των ποινικών έμπιστους ανθρώπους που θα τους παρέδιδαν τα όπλα, καθώς δέχονταν αφόρητες πιέσεις από τον σύνδεσμο στην Τεχεράνη να κάνουν γρήγορα και να μην χάνουν χρόνο για να αναλάβουν δράση. Μάλιστα, φέρεται να τους λέει ότι αν δεν μπορούν να βρουν τον οπλισμό για να γαζώσουν αθώους πολίτες του εστιατορίου – συναγωγής της οδού Αισώπου, να βάλουν μερικές φιάλες υγραερίου και να τους τινάξουν στον αέρα.

Σύμφωνα με συνομιλίες που αποκωδικοποιήθηκαν, που είχε ο 30χρονος Πακιστανός που ζει στην Τεχεράνη με τον 27χρονο επιχειρησιακό αρχηγό της Αθήνας, τον Χαιντέρ που ζούσε στη Ζάκυνθο, του έστειλε λίστα ατόμων για να φωτογραφίσει, ενώ τον κατηύθυνε και πώς θα τραβήξει το φωτογραφικό υλικό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε άλλη συνομιλία, ο Πακιστανός από την Τεχεράνη, ζητούσε επίμονα να μάθει αν είχε προχωρήσει η φωτογράφιση για ένα συγκεκριμένο άτομο, που αποτελούσε στόχο και είχε μούσι.

Διαβάστε περισσότερα