Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχώρησαν σήμερα Πέμπτη καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων διαφόρων εταιριών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης  Stoxx 600 υποχώρησε 0,32% με τις μετοχές της εξόρυξης να υποχωρούν 1% και τα αυτοκίνητα να υποχωρούν 3,6%.

Ειδικότερα ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,43% στις 7517.24 μονάδες, την ώρα που ο δείκτης DAX διαπραγματεύεται με απώλειες 0,88% στις 15754.97 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί οριακά 0,2% στις 7883.26 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 1,14% στις 27616.39.

Η πτώση των αυτοκινήτοβιομηχανιών έρχεται σε συνέχεια των οικονομικών αποτελεσμάτων της Tesla, τα οποία έδειξαν πτώση των καθαρών εσόδων.

Επιπλέον η εταιρία ανακοίνωσε περαιτέρω μειώσεις τιμών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ κατέστησε σαφές ότι ήταν διατεθειμένος να θυσιάσει τα περιθώρια κέρδους σε μια ώθηση για μερίδιο αγοράς σε δηλώσεις της Τετάρτης, οδηγώντας τις μετοχές της Tesla χαμηλότερα πριν από την αγορά.

Η πτώση της τιμής της μετοχής ήρθε παρά τα σταθερά κέρδη από την αυτοκινητοβιομηχανία Renault και η Volvo.

Οι μετοχές της Renault υποχώρησαν 7,7% αφού η εταιρία ανκοίνωσε αύξηση εσόδων κατά 29,9% για το πρώτο τρίμηνο, και επιβεβαίωσε τις προοπτικές της για το 2023.

Η σουηδική Volvo υποχώρησε 6,1%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα λειτουργικά της έσοδα αυξήθηκαν στα 18,4 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (1,7 δισεκατομμύρια δολάρια) από 12,6 δισεκατομμύρια κορώνες. Αύξησε επίσης τις προοπτικές της για τις αγορές των βαρέων φορτηγών της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, καθώς είπε ότι οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ευρώπη είχαν αμβλυνθεί.

Το Netflix, η IBM και η Morgan Stanley ήταν μεταξύ των αμερικανικών εταιρειών που δημοσίευσαν αποτελέσματα χθες.

Διαβάστε περισσότερα