Ο S&P 500 έπεσε για πρώτη φορά μετά απο τρεις μέρες καθώς εταιρείες όπως το Netflix και Morgan Stanley υποχώρησαν μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου.

Ο δείκτης αναφοράς έχασε 0,4%, ενώ ο Nasdaq Composite πτώση 0,66%. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones έχασε 124 μονάδες ή περίπου 0,4%.

Ενώ πολλές από τις εταιρείες που ανακοίνωσαν οικονομικά αποτελέσματα τις τελευταίες 24 ώρες ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι έμποροι βρήκαν κάτι λάθος στα αποτελέσματα για να στείλουν τις μετοχές χαμηλότερα. Η έλλειψη προβλέψεων από τις μεγάλες εταιρείες άφησε επίσης τους επενδυτές σε αδιέξοδο με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να είναι έτοιμη να αυξήσει ξανά τα επιτόκια σε μερικές εβδομάδες και τους φόβους για ύφεση.

«Αυτός ο τόνος απομάκρυνσης κινδύνου φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο ύφεσης», σύμφωνα με το γραφείο συναλλαγών της JPMorgan.

Οι μετοχές του Netflix υποχώρησαν κατά 4% καθώς ο γίγαντας ροής απογοήτευσε τους επενδυτές ωθώντας πίσω τα σχέδια για πιο αυστηρό περιορισμό της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Στο τελευταίο τρίμηνο, η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή και πρόσθεσε περισσότερους συνδρομητές από ό,τι αναμενόταν, αλλά υστερούσε σε σχέση με τις εκτιμήσεις για τα έσοδα.

Την ίδια ώρα τα οικονομικά αποτελέσματα από μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα ολοκληρώθηκαν με τη Morgan Stanley . Η μετοχή της επενδυτικής τράπεζας υποχώρησε 2% παρά τα φαινομενικά ισχυρά αποτελέσματα, καθώς τα περιθώρια για τις επιχειρήσεις της επενδυτικής τραπεζικής, του πλούτου και της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων ήταν ασθενέστερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τον αναλυτή της Wells Fargo, Mike Mayo. Ο αναλυτής σημείωσε επίσης ότι εάν ομαλοποιήσετε τον φορολογικό συντελεστή της Morgan Stanley, τα κέρδη της για το τρίμηνο ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τον κλάδο μετά τις χρεοκοπίες τραπεζών τον περασμένο μήνα που ταρακούνησαν τον κλάδο. Σε γενικές γραμμές, η Wall Street ψάχνει αυτή τη σεζόν για σημάδια αποδυνάμωσης της ζήτησης και των συνθηκών που ενδέχεται να βάλουν περιορισμό στην κερδοφορία στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, σημείωσε ο Emmanuel Cau της Barclay σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Διαβάστε περισσότερα