Άνοδο στην έναρξη της διαπραγμάτευσης για τις αμερικανικές μετοχές σήμερα Τετάρτη μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων του πληθωρισμού που έδειξε ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones άνοιξε 160 μονάδες υψηλότερα απο το χθεσινό κλείσιμο ανοδικά κατά 0,5%. Ο S&P 500 κέρδισε 0,5%, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,7%.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Μάρτιο παρουσίασε άνοδο 0,1%. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν αύξηση του ΔΤΚ κατά 0,2% σε μήνα σε μήνα.

Η έκθεση θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια τον Μάιο. Μπορεί επίσης να εδραιώσει την υπόθεση να σταματήσει το καθεστώς αύξησης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας, παρόλο που ο ΔΤΚ εξακολουθούσε να αυξάνεται κατά 5% από έτος σε έτος.

«Η σημερινή πτώση του ρυθμού πληθωρισμού είναι πιθανό να χαιρετιστεί από τους επενδυτές, οι οποίοι μπορεί να εικάζουν ότι η Fed θα μπορούσε σύντομα να σταματήσει τον κύκλο της νομισματικής σύσφιξης. Τούτου λεχθέντος, ενώ ο ρυθμός πληθωρισμού έχει μειωθεί, παραμένει πολύ πάνω από τον στόχο δύο τοις εκατό της Fed», δήλωσε σε σημείωμα ο Richard Flynn, διευθύνων σύμβουλος της Charles Schwab UK.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Μάρτιο αναμένεται επίσης να δημοσιευτούν την Τετάρτη και να προσφέρουν περαιτέρω ενδείξεις για το σκεπτικό πίσω από την αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης της κεντρικής τράπεζας μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και την αναταραχή που προκάλεσε τον ευρύτερο τραπεζικό τομέα.

Μεικτή η εικόνη στη Wall Street εχθές Τρίτη

Οι μετοχές έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τρίτης μεικτά. Ο S&P 500 έκλεισε ελάχιστα μεταβλημένος, ενώ ο Dow Jones Industrial Average κέρδισε 0,29% και ο Nasdaq Composite έχασε 0,43%. Εννέα από τους 11 σημαντικούς κλάδους S&P τερμάτισαν θετικοί, οδηγώντας σε ανοδική πορεία με άνοδο 0,9% στον τομέα της ενέργειας. Οι μετοχές της πληροφορικής υποχώρησαν 1%, οδήγησαν σε πτώση από τα ονόματα των chip και τον κολοσσό λογισμικού megacap Microsoft.

Διαβάστε περισσότερα