Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές εστίασαν στις προοπτικές της αγοράς πετρελαίου και τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό μετά την παράταση μιας σειράς εθελοντικών περικοπών προσφοράς αργού μέχρι το τέλος του έτους απο Σαουδική Αραβία και Ρωσία.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,84% στις 1:36 μ.μ. ώρα Λονδίνου, με όλους τους τομείς στο κόκκινο. Οι τράπεζες και οι ταξιδιωτικές οδήγησαν τις απώλειες, μειωμένες κατά 2% και 1,4%, αντίστοιχα.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7401.92 μονάδες αρνητικός κατά 0,48%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά κατά 0,40%, στις 15708.09 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται χαμηλότερα κατά 0,93%, στις 7187.56 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 7187.56 μονάδες μειωμένος κατά 1,20%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 7187.56 μονάδες αρνητικός κατά 0,82%.

Η Σαουδική Αραβία θα παρατείνει τη μείωση της παραγωγής της κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ η Ρωσία θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου της κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα.

Σημειώνεται ότι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και οι τρεις βασικοί δείκτες των ΗΠΑ υποχώρησαν καθώς η άνοδος των τιμών του αργού πετρελαίου επιβάρυνε τις μετοχές αργά την Τρίτη, ενώ οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού διαπραγματεύθηκαν μεικτά.

Εν τω μεταξύ οι μετοχές της πολωνικής εταιρείας logistics InPost αυξήθηκαν κατά 9% καθώς η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το δεύτερο τρίμηνο, μετά από ένα πρόγραμμα διαχείρισης κόστους που αύξησε τα κέρδη στην Πολωνία και περιόρισε τις ζημίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault σημείωσαν άνοδο κατά 2%, καθώς η εταιρεία ξεκίνησε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών που τρέχει μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

Στο κάτω άκρο του Stoxx 600 ο βρετανικός λιανοπωλητής WH Smith σημείωσε πτώση 5,8% μετά την έκδοση ενημέρωσης συναλλαγών για ολόκληρο το έτος. Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει αποτελέσματα σύμφωνα με τις προσδοκίες και ότι τα έσοδα για το έτος που έληξε στις 31 Αυγούστου αυξήθηκαν κατά 28% σε ετήσια βάση, σε μη ελεγμένη βάση.

Διαβάστε ακόμη: