Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες, ύστερα από τις νέες δηλώσεις αξιωματούχων της FED, για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Οι κλάδοι των αυτοκινητοβιομηχανιών και του λιανεμπορίου υποχωρούν επίσης κατά 0.8%, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες. Στις 10:45, είχε διευρύνει τις απώλειες, καταγράφοντας πτώση 0.5%.

Χθες, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Μινεάπολις, Νικ Κασκάρι, επανέλαβε τη δέσμευση της FED να θέσει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο, με τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, προσθέτοντας ότι ο μεγαλύτερος φόβος είναι πως έχει υποεκτιμηθεί η διάρκεια των πιέσεων στις τιμές.

Οι αγορές περιμένουν την ομιλία του Προέδρου της FED, Τζερόμ Πάουελ, την Παρασκευή (26/08) στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο, στο Τζάκσον Χολ του Γουαϊόμινγκ.

Μεικτά πρόσημα για τα ασιατικά χρηματιστήρια

Τα χρηματιστήρια στην Ασία και τον Ειρηνικό είχαν μεικτά πρόσημα σήμερα, μετά την τρίτη συνεχόμενη πτώση του Dow Jones και του S&P 500, στη Wall Street.

Στην Ευρώπη, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα.

Μικρή ανάκαμψη του ευρώ

Το ευρώ, το οποίο είχε υποχωρήσει χθες (24/08) στο χαμηλό επίπεδο εικοσαετίας των 0.9901 δολαρίων, ανέκαμψε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (24/08) και διαπραγματευόταν στα 0.9957 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:

Όλο και περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα «γδύνονται» στο OnlyFans – «Μέσα σε λίγες μέρες έβγαλα όσα σε έναν μήνα»

Κρήτη: «Πόζαρε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με καλάσνικοφ ένας από τους δράστες της επίθεσης στους Γερμανούς τουρίστες

Ρεύμα: Κοντά στα 2 δισ. οι επιδοτήσεις Σεπτέμβριου, αφορούν έξι εκατομμύρια οικιακές παροχές