Η Wall Street άνοιξε ψηλότερα καθώς τα δεδομένα για τον πληθωρισμό ενισχύουν τις εκτιμήσεις για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Οι κύριοι δείκτες της Wall Street κινήθηκαν έντονα ανοδικά την Τρίτη, αφού οι τιμές καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αυξήθηκαν σύμφωνα με τις προσδοκίες, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve στην επόμενη συνεδρίασή της.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 236,15 μονάδων ή 0,74%, στο άνοιγμα στις 32.055,29 μονάδες. Ο S&P 500 άνοιξε υψηλότερα κατά 38,25 μονάδες ή 0,99%, στις 3.894,01 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κέρδισε 168,89 μονάδες ή 1,51%, στις 11.357,74 μονάδες στο άνοιγμα.

Στη συνέχεια της διαπραγμάτευσης ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones κέρδισε 403 μονάδες ή 1,3%. Ο S&P 500 προσέθεσε 1,9%, ενώ ο Nasdaq Composite ανέβηκε 2,2%.

Οι τραπεζικές μετοχές ανέκαμψαν μετά την πτώση τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές έγιναν όλο και πιο αισιόδοξοι ότι άλλες τράπεζες δεν θα αντιμετωπίσουν την ίδια μοίρα με τη Silicon Valley και την Signature. Οι ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν την Κυριακή ότι δημιούργησαν ένα σχέδιο για να σταματήσουν όλους τους καταθέτες στις δύο τράπεζες.

Το ETF SPDR S&P Regional Banking (KRE) σημείωσε άνοδο 8% στη συνεδρίαση της Τρίτης μετά από πτώση 12% την προηγούμενη ημέρα. Οι μετοχές της First Republic Bank εκτοξεύτηκαν κατά 55% μετά από μια ισχυρή πτώση της τάξεως του 62% τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα οι μετοχές της KeyCorp αυξήθηκαν κατά 16%, παίρνοντας μια ανάσα μετά απο πτώση 27%.

Οι έμποροι εστίασαν επίσης στα πιο πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,4% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο, συμφωνώντας με την εκτίμηση των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Η ετήσια αύξηση 6% ήταν επίσης σύμφωνη με τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Διαβάστε περισσότερα