Η αστυνομία της Νέας Υόρκης με ανακοίνωσή της υποβαθμίζει τη σοβαρότητα της ανακοίνωσης του εκπροσώπου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, περί σχεδόν «καταστροφικής» καταδίωξης από παπαράτσι.

Όπως υπογραμμίζει: «Η αστυνομία της Νέας Υόρκης βοήθησε την ιδιωτική ασφάλεια που προστατεύει τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ. Υπήρχαν πολυάριθμοι φωτογράφοι που έκαναν τη μεταφορά τους δύσκολη.  O Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έφτασαν στον προορισμό τους και δεν αναφέρθηκαν συγκρούσεις, προσαγωγές, τραυματισμοί ή συλλήψεις».

Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Η… αδυσώπητη καταδίωξη που εξελίχθηκε σε «φιάσκο»

Υπενθυμίζεται πως εκπρόσωπος του δευτερότοκου γιου του βασιλιά Καρόλου ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Χάρι, η σύζυγός του Μέγκαν και η μητέρα της ενεπλάκησαν σε μια «παρ’ ολίγον καταστροφική καταδίωξη με αυτοκίνητα», στην οποία συμμετείχαν «επιθετικοί» παπαράτσι.

Το συμβάν σημειώθηκε αφού το ζεύγος αποχώρησε από μια τελετή απονομής βραβείων του Ιδρύματος Γυναικών, όπου τιμήθηκε η Μέγκαν για το έργο της, το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Υόρκη.

«Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ και η κυρία Ράγκλαντ ενεπλάκησαν σε μια παρ’ ολίγον καταστροφική καταδίωξη από μια ομάδα πολύ επιθετικών παπαράτσι» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Χάρι.

«Αυτή η αδυσώπητη καταδίωξη, που κράτησε πάνω από δύο ώρες, κατέληξε σε πολλές παρ’ ολίγον συγκρούσεις με άλλους οδηγούς στον δρόμο, με πεζούς και με δύο αστυνομικούς της Νέας Υόρκης» πρόσθεσε.

Μάλιστα, προσθέτοντας ένα πιο… δραματικό τόνο στο περιστατικό ο εκπρόσωπος του ζεύγους είπε ότι η καταδίωξη αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραία επειδή οι παπαράτσι κινούνταν στο πεζοδρόμιο, περνούσαν με κόκκινο και τραβούσαν φωτογραφίες ενώ οδηγούσαν.

«Μολονότι το να είναι κανείς δημόσιο πρόσωπο συνοδεύεται από κάποιο ενδιαφέρον του κοινού, δεν θα έπρεπε ποτέ να βαρύνει την ασφάλεια οποιουδήποτε. Η διασπορά αυτών των εικόνων, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο ελήφθησαν, ενθαρρύνει μια ιδιαίτερα αδιάκριτη πρακτική που είναι επικίνδυνη για όλους τους εμπλεκόμενους» τόνισε ο εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε ακόμη: