Έκλεισε χθες, Τρίτη 5 Ιουλίου, η πλατφόρμα του Power Pass για το επίδομα ρεύματος.

Σύμφωνα και με τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, οι πληρωμές θα έχουν ολοκληρωθεί εντός Ιουλίου και πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 15 Ιουλίου, όπως ο ίδιος υπενθύμισε.

Έκλεισε η πλατφόρμα του Power Pass για τις αιτήσεις

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. Σημείωσε ότι η δημοσιονομική εικόνα είναι θετική και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί και νέος δημοσιονομικός χώρος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Σταϊκούρας «βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το «μαξιλαράκι» πίσω στους πολίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια. Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο», υπογράμμισε.

Η επιδότηση ρεύματος αφορά μόνο κυμαινόμενα τιμολόγια, μόνο παροχές οικιακής χρήσης για την κύρια κατοικία και λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν από την 1/12/2021 έως και την 31/5/2022.

Τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων λίγο μετά τα μέσα Ιουλίου.

Επιδοτήσεις στην ενέργεια: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι επιδοτήσεις Ιουλίου

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, για τον τρέχοντα μήνα η κυβέρνηση θα επιδοτήσει οριζόντια όλους τους οικιακούς χρήστες με 200 ευρώ την μεγαβατώρα (0,20 ανά κιλοβατώρα), χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όριο στην κατανάλωση απορροφώντας έως και το 80% της αύξησης.

Συνολικά για την στήριξη των καταναλωτών θα διατεθούν 722 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 300 εκατ. σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, η επιδότηση θα ανέλθει σε 240 ευρώ η μεγαβατώρα καλύπτοντας το 100% της αύξησης.

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ψιλικά, φούρνους κομμωτήρια κ.α), η επιδότηση διαμορφώνεται στα 192 ευρώ ανά μεγαβατώρα, απορροφώντας έως το 82% της αύξησης. Αντίστοιχα, στα αγροτικά τιμολόγια η στήριξη είναι 213 ευρώ ανά μεγαβατώρα καλύπτοντας έως και το 90% της αύξησης.

Για τους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές η επιδότηση ανέρχεται σε 148 ευρώ. Σε 30 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα διαμορφώνεται επίσης η στήριξη για το φυσικό αέριο.