Μέχρι αύριο, Τρίτη 5 Ιουλίου, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αιτήσεις για το Power Pass οι δικαιούχοι της επιδότησης ρεύματος.

Τα ποσά της επιδότησης θα κυμαίνονται από 18 ευρώ έως και 600 ευρώ και θα υπολογίζονται στο 60% του ποσού που θα προκύπτει αφαιρώντας από τη ρήτρα αναπροσαρμογής τον λογαριασμό και το ποσό τυχόν εκπτώσεων.

Η αίτηση για το Power Pass μπορεί να υποβληθεί από κάθε πρόσωπο που δηλώνει ότι ένας αριθμός παροχής αντιστοιχεί στην κύρια κατοικία του. Έτσι, όλη η διαδικασία μπορεί να γίνει από έναν/μία εκ των συζύγων, χωρίς να χρειάζεται κοινή ή διπλή αίτηση και από τα δύο πρόσωπα.

Για δηλώσεις που αφορούν στην πρώτη κατοικία εξαρτώμενων μελών, η διαδικασία πρέπει να γίνει από το πρόσωπο που αναφέρεται ως κηδεμόνας.

Χρειάζεται να έχετε τους κωδικούς σας στο Taxisnet για την αυθεντικοποίησή σας κατά την είσοδό σας στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr και τον το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμείτε να πιστωθεί η επιδότηση.

Power Pass: Κλείνει αύριο η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Πότε θα μπουν τα χρήματα από την επιδότηση ρεύματος

Power Pass: Πότε θα μπουν τα χρήματα για την επιδότηση ρεύματος

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο Mega για την επιδότηση του ρεύματος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας δεύτερης -μικρότερης- παράτασης.

«Δεν ξέρω εάν θα υπάρξει 1-2 μέρες παράταση» σημείωσε και πρόσθεσε πως τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων λίγες μέρες μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας, μέσα στον Ιούλιο.

Τα κριτήρια για τους δικαιούχους

Τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε τιμολόγια με ρήτρα αναπροσαρμογής εφόσον:

Απαραίτητες προϋποθέσεις:

  • το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα (φορολογικού έτους 2020) να μην ξεπερνά τις σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ (στο εισόδημα δεν προστίθεται το τυχόν εισόδημα προστατευόμενου μέλους),
  • να είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας (έστω ένας από τους 2 συζύγους),
  • να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση για το έτος 2020 ( αν γίνατε υπόχρεος φορολογικής δήλωσης το έτος 2021 να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το 2021 πριν την υποβολή της αίτησης).

Αυτήν τη στιγμή αίτηση μπορούν να κάνουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, ανεξάρτητα από το λήγοντα του ΑΦΜ.