Μέχρι σήμερα, Τρίτη 5 Ιουλίου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα Power Pass οι δικαιούχοι της αποζημίωσης έως και 600 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα χρήματα από το επίδομα ρεύματος θα καταβληθούν, εκτός απροόπτου, εντός του Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουν καταβληθεί τα ποσά που θα προκύψουν από το Power Pass για τις αποζημιώσεις από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έως και τα 600 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του Open.

«Παράθυρο» Σταϊκούρα για νέες παρεμβάσεις από Σεπτέμβριο

Παράλληλα ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. Σημείωσε ότι η δημοσιονομική εικόνα είναι θετική και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί και νέος δημοσιονομικός χώρος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το ”μαξιλαράκι” πίσω στους πολίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια. Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο» υπογράμμισε.

Power Pass: Οι δικαιούχοι

Το Power Pass είναι το πρόγραμμα αναδρομικής επιδότησης των αυξήσεων που έφερε στους λογαριασμούς ρεύματος, των κυμαινόμενων τιμολογίων, η ρήτρα αναπροσαρμογής. Τα ποσά που θα δοθούν θα κυμαίνονται από 18 έως 600 ευρώ και αφορούν τις αυξήσεις που έγιναν αποκλειστικά στο διάστημα Δεκεμβρίου 2021-Μαΐου 2022.

Η αποζημίωση αφορά σε όσους έχουν επιπλέον χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα στο χρονικό διάστημα έκδοσης των λογαριασμών από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022 και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση, αλλά και φοιτητές που νοίκιασαν το σπίτι τους μέσα στο 2022 και θέλουν να υποβάλλουν αίτηση επιστροφή χρημάτων στο Power Pass, πρέπει πρώτα να έχουν υποβάλλει τη φορολογική τους δήλωση.