Μια οδυνηρή για πολλούς δημοκρατικούς πολίτες έκπληξη, περιέχει το αποτέλεσμα των εκλογών στο ακριτικό Καστελόριζο.

Μπορεί οι Σπαρτιάτες, το κόμμα που «έστησε» από τις φυλακές Δομοκού στο παρά πέντε των εκλογών ο καταδικασμένος για κακούργημα Ηλίας Κασιδιάρης, να αιφνιδίασε τους πάντες αλλά φαίνεται ότι έχει σημαντική διείσδυση σε ειδικές κατηγορίες ψηφοφόρων.

Είναι πάντως απορίας άξιο πως ένα κόμμα που στο σύνολο της χώρας έλαβε το 4,53% των ψήφων και στην ευρύτερη περιφέρεια του νομού Δωδεκανήσου συγκέντρωσε το 5,66% των ψήφων , σε αυτή την έπαλξη του ελληνισμού έλαβε 9,54% και ήλθε τρίτο μετά τη Νέα Δημοκρατία ( 45,06%) και το ΠΑΣΟΚ (14,64%).

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως προέκυψε αυτό το υψηλό ποσοστό του ακροδεξιού κόμματος Σπαρτιάτες, στην έπαλξη αυτή του ελληνισμού.

Πιθανόν να οφείλεται στην αγανάκτηση των κατοίκων λόγω της συνεχιζόμενης εγκατάλειψης του νησιού που νιώθουν από την κεντρική διοίκηση .

Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν τις εκλογές, πατέρας του οποίου το παιδί αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας αναγκάστηκε να το μεταφέρει στην απέναντι ακτή της γειτονικής Τουρκίας, αφού το τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου Ρόδου, δεν απαντούσε για να γίνει η αναγκαία αεροδιακομιδή.

Πάντως ούτως ή άλλως το θέμα της εγκατάλειψης του Καστελορίζου μάλλον πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση και για έναν επιπρόσθετο λόγο: Ως γνωστόν στο νησί υπηρετούν πολλά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επειδή εδώ και πολλά χρόνια δεν υπάρχουν πια ειδικά εκλογικά τμήματα για στελέχη της δημόσιας διοίκησης, δεν μπορούν να γίνουν υποθέσεις και συσχετισμοί, αφού εξάλλου η μυστικότητα της ψήφου είναι δεδομένη.

Παραμένει όμως ένα στοιχείο προβληματισμού για την κυβέρνηση και για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια …

Διαβάστε περισσότερα